Ugrás a tartalomra

Fél év pauza után újra megnyitott a termelői piac Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. május 16. vasárnap 13:55
A lezúduló májusi felhőszakadás ellenére is egészen sokan kilátogattak a hosszú idő után újra kinyitó Miskolci Termelői Napra, az Erzsébet térre.
Évek múltán is töretlen a miskolci termelői piac népszerűsége. | Juhász Ákos képgalériája

Legutóbb tavaly októberben rendezték meg a népszerű programot. Sokaknak hiányozhatott, hiszen találkozási pontot jelent a termelők és a fogyasztók között, elősegítve így a tudatos vásárlást; emellett pedig lehetőséget biztosít a helyi őstermelőknek is portékáik megismertetésére és értékesítésére. Több éve nagy népszerűségnek örvend Miskolcon a termelői nap.

Most vasárnap piacként tért vissza a program. Délelőtt 9 órától ismét várták a helyieket és a városba látogatókat az Erzsébet téren, ahol beszerezhették kedvenc kézműves portékájukat és minőségi bio élelmiszereket is. Az óriási felhőszakadás ellenére is egész sokan kilátogattak kosaraikkal, szatyraikkal, hogy valami különleges élelmiszert szerezzenek be.

A szervező Miskolci Kulturális Központ arra kért mindenkit, hogy tartsák be az érvényben lévő járványügyi előírásokat. Kötelező volt tehát a szájmaszk viselése. Javasolták azt is, hogy a vásárlók tartsanak egymástól másfél méter távolságot. További kérésként fogalmazták meg, hogy a termékeket ne fogják meg kézzel, kérjék az eladó segítségét.

Szintén a koronavírusra hivatkozva ezúttal elmaradtak a színpadi programok, és kézműves foglalkozás sem kísérte ezúttal a piacot.

Most tehát a belvárosban találkozhattunk a termelőkkel – legközelebb, június 12-én azonban már Diósgyőrben szervezik az első piacot, ahol a vásárlók beszerezhetik kedvenc kézműves portékájukat, és válogathatnak az őstermelők zöldség-, gyümölcs, füstölt húsáru kínálatából.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!