Ugrás a tartalomra

Fel is robbanhatott volna a panzió

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 18. csütörtök 15:01
A mai napon egy hónapra rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a 2000-es évek elejétől méretlenül használta a helyi gázszolgáltató vezetékét.

A gyanú szerint a férfi egy Miskolc mellett található panzió gázvezetékét megbontotta, majd egy vezetékszakasz beépítésével megakadályozta a gázmérőóra működését – tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék szóvivője.

Április 15-ig, azaz a gyanúsított elfogásáig több, mint 5 millió forint lopási kárt okozott a gázszolgáltatónak. A nyomozás során az is kiderült, hogy a panzió konyhahelyiségébe egy ismeretlen eredetű gázcső került beépítésre, mely a rászerelt gáznyomásszabályozónak és a helyiségben található nyílt lánggal működő gázkészüléknek köszönhetően bármikor robbanást idézhetett volna elő.

A gyanúsítottal szemben lopás és közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén bizonyítékokat semmisítene meg vagy rejtene el, így letartóztatását rendelte el 2019. május 18-ig.

(Címlapképünk csak illusztráció!)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!