Ugrás a tartalomra

Felnőtt dekoratőröket képeznek díjmentesen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 29. szombat 18:46
Huszonnyolc érettségizett jelentkezhet, még van néhány hely a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban újonnan indított dekoratőr szakjára. Hat szakmát kap az, aki elvégzi.

A dekoratőr vizuális műveltsége, rajztudása, szín-és formakultúrája, tipográfiai tudása, tapasztalatai birtokában önállóan, alkotó, kreatív tervező és kivitelező munkát végez. Kereskedelmi és szolgáltatói megrendeléseknek megfelelően áru- és látványtervező művészeti, esztétikai feladatokat lát el síkban és térben. Önállóan és csapatban külső-belső tereket díszít. Kirakatot, standot, kiállítást, vásárt, expot szervez és berendez. Grafikai, tipográfiai tudásával reklámfelületeket alakít on- és offline. Tervezi, előállítja rendezvények, konferenciák háttéranyagait. Display-t, installációt, reklámhordozót készít, kézműves munkát végez. Lakberendezői munkát végez. Alkalmazza marketing ismereteit, rendezvényt szervez és kivitelez. Projektfeladatokat tervez, végez. Lépést tart a szakma vizuális és technikai fejlődésével. Munkájában környezettudatos.

Béres Gyula Tamás oktató arról beszélt, hogy a dekoratőr több komoly szakmának az ötvözete. – Tanulnak grafikát, kiadványszerkesztést, nyomdászatot, könyvkötészetet, művészeti rajzolást, közúti és járműreklámot, könyvillusztrációt digitális szoftverismerettel és manuális kivitelben is. A képzés technikusi végzettséget ad. Két év alatt heti tizennégy órában, munka után tanulható – mondta a tanár, aki hozzátette, otthonról is elvégezhető, ha újra szigorítanának a járvány miatt.

Jelentkezni legkésőbb augusztus 31-én, hétfőn lehet személyesen a Szemerében, vagy online. További információ az iskola honlapjáról elérhető. (https://www.szemere.miskolc.hu/felnottoktatas)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!