Ugrás a tartalomra

Felráznák az alvó városrészt

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. szeptember 16. csütörtök 14:34
Felébresztjük Tapolcát Csipkerózsika-álmából – ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót a városrész tervezett fejlesztéseivel kapcsolatban.
Fotók: Horváth Csongor

Varga László országgyűlési képviselő először a város hétköznapjait érintő kérdésekről beszélt.

- Országgyűlési képviselőként benyújtott javaslataim nagy része Miskolchoz kötődött. A legtöbb ezek közül a város működésével, annak mindennapjaival kapcsolatos. Úgy vélem, az önkormányzatoknak vissza kell kapniuk az elmúlt 2 évben elvett forrásokat annak érdekében, hogy a hétköznapi működést biztosítani tudják a településeken. Ez a miskolciak érdeke is. Beszélek itt többek között a kormány által elvett adóbevételek kompenzációjáról, vagy a tömegközlekedéstől megvont állami támogatás visszaállításáról. Az elsődleges cél tehát: a miskolciak számára jó, élhető környezetet teremteni.

A képviselő szerint azonban nem lehet elfelejteni mindemellett azt sem, hogy Miskolc egy szenzációs adottságú város.

- Meggyőződésem, hogy ez Magyarország legszebb vidéki nagyvárosa. Fontosak azok a fejlesztések, amik Miskolc turisztikai attrakcióit bővítik, hiszen ezáltal több turista érkezik, nagyobb bevétele lehet a helyi vállalkozásoknak, a városnak, így a miskolciaknak is.

Megújuló desztinációk

Simon Gábor 4 fontos úti célról beszélt a város kapcsán.

- Az első Lillafüred, aminek fejlesztési terveit részletesen bemutattuk. A megvalósításhoz legközelebb az Avas áll: itt már a kivitelezők dolgoznak, a történelmi városrész nyár elejére megújul. A Diósgyőri vár felújításának befejezése 2022 végére várható. Tapolca a negyedik olyan helyszín, ahol nagy munkába fogtunk.

Megújul a park, a sétányok, a piactér, a Csónakázó-tó iszaptalanítása és a partvonalrendezés is tervben van. 
- A Barabits sétány új burkolatot kap, keleti oldalát pavilonsorokkal, pergolákkal egészítjük ki. A Pazár István sétány fái közé 12 kényelmes forgószék kerül majd. A tó körüli sétányok is új térburkolatot kapnak. Komfortpontokat létesítünk akadálymentesített mosdókkal: ezek minden idelátogató rendelkezésére állnak majd. Pihenőpadokat, asztalokat helyezünk ki interaktív táblákkal, mini szobrokkal, növényeket ültetünk gyepesítést és különböző kertészeti munkákat végzünk majd.

A park nyugati oldalán Miskolc különböző területen virágzó rózsáit gyűjtik különleges ágyásba. A területre tanösvényt is terveznek, teljesen megújul a díszkert és a sétányok közvilágítása is. A felújítások nagyjából 1,5 milliárd forint pályázati támogatásból valósulnak meg.   
 

További hírek

Olvasnivaló