Ugrás a tartalomra

Felújított épületbe költözhet a Család-és Gyermekjóléti Központ

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 08. szerda 12:29
A Szemere úti ideiglenes székhelyen már nehézkessé vált a munka, ezért kellett új otthont találni a szociális szolgáltatást nyújtó szervezetnek.
fotó: Juhász Ákos | MiNap archív

A MESZEGYI részeként működő szakmai egység széles körű gyermekvédelmi tevékenységet végez, speciális szolgáltatásokat biztosít, és módszertani támogatást nyújt a Miskolci és járási családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok számára. A széles körű feladatellátás a jelenlegi székhelyen nehézségeket okoz, ezért szükséges a Család-és Gyermekjóléti Központ elköltöztetése.

A Mátyás király utca 15. szám alatt található üresen álló önkormányzati tulajdonú épületet átalakítása és kibővítése után egy korszerű intézményi központ jönne létre, amely alkalmassá teszi a család-és gyermekjóléti központot szolgáltatási feladatainak ellátására.

A négy épületszárnyból álló épületben korábban egy szárny már felújításra került, egy újabb Széchenyi 2020 projekt keretében a további három szárny infrastrukturális és energetikai fejlesztése is megvalósul.

Hőszigetelik az épületet és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. Megújul a fűtési és villámvédelmi rendszer, az intézmény tetejére napelemeket telepítenek. Az akadálymentesítést is szem előtt tartja a projekt, a terv szerint rámpák, az épületen belül akadálymentesített WC-et alakítanak ki.

A munkálatok várhatóan 2020 májusáig tartanak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!