Ugrás a tartalomra

Fernando: „kivégeztek minket”

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 25. vasárnap 09:24
Csalódottan értékelt a Mezőkövesd elleni 3-0-s vereség után a diósgyőriek szakvezetője.

Fernando Fernández azzal kezdte, hogy egy nehéz napon vannak túl, „0-3 után nem is lehet mást mondani”. A DVTK vezetőedzője szerint az első félidőben döntetlen-szagú meccset játszottak, a hazaiaknak megvolt az esélye a gólszerzésre, de nem lőtték be a ziccert.

– A második játékrészben a kövesdiek megrúgták az első góljukat, majd sok helyzetükből hármat értékesítettek, erre mondják, hogy kivégeztek minket – fogalmazott.

Beregi László képgalériája

Az első gól döntőnek bizonyult – folytatta, lassan ment át a csapat támadásból védekezésbe, párharcot veszítettek az oldalvonal mellett, majd középen is elvétették az érkező embert. A Mezőkövesd rendkívül szervezett csapat, az előny birtokában már a saját játékukat tudták játszani – mutatott rá Fernando.

– Tudtuk, hogy a vendégek sok játékost csoportosítanak a középpálya közepén, ezért mi próbáltuk széthúzni a mezőnyt a bal oldalon Korbéllyal, a jobbon pedig Shestakovval. A tömörülő védelem mögé akartunk kerülni, vagy gyors, védekezésből támadásba történő átmenettel megbontani azt (Prosser helyzete erre a jó példa). A második félidőben minőségi cseréket terveztem pályára küldeni (Hasani, Tabaković, Zsolnai), talán későn történt – elmélkedett, hozzátéve végül: a vendégek jól kezdték a bajnokságot, „egy jó csapat jó játékosokkal, jó edzővel, megérdemlik a gratulációt”.

A vendégek vezetője szerint nem volt egyszerű mérkőzés, az első félidőben kicsit tompábban játszottak, hiába birtokolták többet a labdát. Kuttor Attila hozzátette: „ennek meglehetett volna a böjtje, de hál' Istennek nem lett”.

– A második félidő alapján megérdemeltük a győzelmet, mert támadásban agresszívebbek lettünk, és persze nagyon kellett az első gól. Gratulálok a csapatomnak, hogy Diósgyőrben így futballozott és nyert. Sok sikert kívánok a továbbiakban a DVTK-nak – zárta szavait.

További hírek

Olvasnivaló