Ugrás a tartalomra

Fiatal tehetségek a színpadon – októberben jön a kilencedik Musical és Miskolc Gála

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. július 06. szerda 18:17
A nagy hagyományokkal bíró programot október 1-jén rendezik meg a Művészetek Házában.
Fotó: Musical és Miskolc Gála 2019-ben. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Kilencedik alkalommal rendezi meg idén a Musical és Miskolc Symphonic Gálát a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Cselepák Balázs énekes, a program megálmodója szólt, aki a gála zenei felhozataláról is beszélt.

- Több olyan dal is elhangzik majd a koncerten, ami kuriózumnak számít Miskolcon Biztosan elhangzik majd a Puskás című musicalből a Most vagy soha című darab, ahol Puskás szerepét a darabban is játszó Veréb Tamás énekli majd. Persze ez csak egy különlegesség, ez a koncert egyébként is arról híres, hogy úgy éneklünk el dalokat, amilyen felállásban azok még korábban nem voltak hallhatóak. Éppen ezért arra biztatok mindenkit, hogy jöjjenek el erre a koncertre október 1-jén a Művészetek Házába.  – mondta. 

A Miskolci Szimfonikus Zenekar idén már harmadik alkalommal csatlakozik a gála szervezéséhez – mondta el Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető igazgató.

A szervezők és a fellépő művészek. Fotó: Juhász Ákos

- Zenekarunk azonnal igent mondott a felkérésre annak idején, hiszen nekünk egyébként is célunk, hogy ne csupán a klasszikus zenét kedvelő közönséghez jussunk el, hanem minél többekhez. Az külön öröm számunkra, hogy a fiatal tehetségek szárnypróbálgatásaihoz is hozzájárulhatunk – tette hozzá. 

A Musical és Miskolc gálaest célja, a hátrányos régióban élő fiatal pályakezdő művészeket segíteni azzal, hogy befutott miskolci művészekkel együtt állhatnak színpadra. Miskolc jegyzője úgy fogalmazott, mivel ez a cél általuk is támogatandó, a város maximálisan támogatja a Zenita Alapítványt.

- Öröm számunkra az, hogy ez a kezdeményezés megszületett, és hagyománnyá érett. A Zenita művészei felkarolják, nevelik ezeket a fiatalokat és közösséget építenek, ami kiemelten fontos ebben a mai, széthulló világban. Hasonlóképpen fontos az, hogy tudást, alázatot és tiszteletet nevelnek beléjük, ezek ugyanis olyan erények, melyek nélkül lehetetlen boldogulni a mindennapokban – tette hozzá Ignácz Dávid.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!