Ugrás a tartalomra

Fiatal tehetségekkel erősít a miskolci vízilabdacsapat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 08. szombat 16:00
Bravúrokra készülnek. Fotó: Juhász Ákos

Az UVSE otthonában lejátszott múlt hétvégi vereséggel búcsúzott a szezontól a miskolci vízilabdacsapat. Ezzel eldőlt, hogy az MVLC a 16 csapatos élvonal 9. helyén zárt, ami azért dicséretes, mert a korábbihoz képest alacsonyabb költségvetéssel, megfiatalított kerettel érték el ezt a pozíciót.

– Nagyon hosszú évünk volt, pandémiával, feszített programmal terhelve – emlékezett vissza Kis István vezetőedző. – Idén építkezésbe kezdtünk, ennek fényében a legjobbat hoztuk ki magunkból, olyan játékosokkal, akik még nem játszottak az élvonalban, vagy korábban nem kaptak meghatározó szerepet.

Talán ennek is tudható be, hogy a bravúrgyőzelmek mellett váratlan vereségek is becsúsztak, de sokszor a szerencse sem állt a miskolciak mellé.

– A helyezésünk azonban megerősített, hogy jól alkalmazkodtunk egymáshoz – tette hozzá az első OB I-es szezonját abszolváló Kis István.

– Jó évet zártunk, talán erőn felül is teljesítettünk. Mindenesetre bebizonyosodott számomra, hogy lelkes fiatalokkal és jó edzésmunkával el lehet érni a céljainkat.

A legjobb nyolc közé kerülést bravúrnak gondolta volna előzetesen a klub sportigazgatója. Bachner András szerint ettől csak egy lépés választotta el őket idén.

– Teljes mértékben elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Voltak szép eredmények, helyenként nagyon jó játékkal rukkoltunk elő. Előfordultak persze hullámvölgyek is, az UVSE-től kapott pofont ahhoz tudnám hasonlítani például, mint amikor a lakoma után egy keserű desszertet szolgálnak fel.

Véleménye szerint legalább 6-8 pont „benne maradt” a csapatban, ezekkel meg lehetett volna csípni a 7. helyet, ami „a bravúrkategórián felüli” eredményként értékelne. A középmezőnybe várják jövőre is a csapatot, ehhez pedig főleg fiatalokkal erősítenek.

Az osztályozót játszó debreceni csapattól hárman (Krasznai Bendegúz, Tőzsér Dávid és Nagy Norbert), a Fraditól két tehetség (Böröczky Marcell és Várkonyi Ádám) érkezik. Rutinosabb játékosnak számít a Vasastól leigazolt Sélley Rauscher Domonkos. Olyan alapembereket, mint például Hoferica Tomas és Lukas Seman pedig sikerült megtartani, pedig voltak érdeklődők irántuk. Távozik viszont Mizsei Márton, Hornyák Olivér valamint az élvonal góllövőlistáját sokáig vezető Magyar Márton, aki visszatér az egri csapathoz, és nem marad Berki Richárd sem. Szintén nagyon fontos tényező, hogy mennyire támaszkodhat a klub az utánpótlásból érkező ifjú tehetségekre.

Nos, Bachner András elmondása szerint az utánpótlásukból legalább 4-5 nagyon tehetséges fiatallal tudnak számolni, akik a következő évek miskolci vízilabdájában biztos hogy ott lesznek az OB I-ben. És a következő szezonban is Kis István irányítja majd a felnőttcsapatot.

– Talán a miénk lesz az egyik legfiatalabb csapat a bajnokságban. Ez egy többéves projekt, igyekszünk megalapozni a jövő csapatát. Hátra semmiképpen sem szeretnénk lépni. Reméljük, hogy továbbra is fogjuk élvezni a város és a szponzorok bizalmát, és megkapjuk azt a támogatást, amit eddig is megkaptunk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!