Ugrás a tartalomra

Figyelem, szülők! Fontos dátumok érkeztek a szünidei gyermekétkeztetésről

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 15:02
Így alakul a 2023-24-es tanév téli szünidei gyermekétkeztetésének rendje.
Illusztráció. | Fotó: Juhász Ákos

Ingyenesen biztosítja az önkormányzat a déli, meleg főétkezést a hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára. Ezt a szülőnek, vagy a törvényes képviselőnek kell kérnie.

Az étkeztetést az önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan, az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni.

A miskolci önkormányzat a 2023-24-es tanév téli szünetében összesen nyolc munkanapon - december 22-én, 27-én, 28-án és 29-én, valamint január 2-án, 3-án, 4-én és 5-én - tervezi a gyermekétkeztetést az alábbi kiosztási helyszíneken:

1. Avasi Általános Iskola Pattantyús (3524 Miskolc, Pattantyús Á. G. utca 2.)
2. Belvárosi Konyha (volt központi leánykollégium) (3525 Miskolc, Palóczy u. 1.)
3. Könyves Kálmán Általános Iskola (3534 Miskolc, Könyves K. u. 2.)
4. Petőfi Sándor Fiúkollégium (3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. u. 33.)

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozatot és a tájékoztató levelet még szeptemberben eljuttatták a szülőkhöz. Most azt kéri az önkormányzat, hogy ha valaki mégsem kapta a nyilatkozatot, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, az a polgármesteri hivatal Központi Ügyfélszolgálatán (3525 Miskolc, Városház tér 8. szám) még beszerezheti, és legkésőbb december 15-éig benyújthatja ott.

Továbbá felhívják a szülők, illetve a törvényes képviselők figyelmét arra is, hogy a korábban tett nyilatkozat szintén december 15-éig még módosítható (például kiosztási hely megváltoztatása vagy az étkezés lemondása miatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!