Ugrás a tartalomra

Fogadj örökbe egy közterületet!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 15:30
A közterületek „örökbefogadására” több fórumon felmerült lakossági igény az elmúlt években, és az önkormányzat városszépítő szándékaival is összhangban áll a törekvés. Éppen ezért Miskolc Önkormányzata most „Fogadj örökbe egy közterületet!” címmel hirdet pályázatot.

A városháza a témában kiadott közleménye szerint az akció célja: Miskolc közterületeinek élhetőbbé tétele, a zöld növényzettel borított felületek növelése, kulturáltabb és esztétikusabb lakókörnyezet és utcakép kialakítása, megőrzése, a közterületen felhalmozott illegális hulladéklerakások megszüntetése az önkéntes „örökbefogadónak” jelentkezőkkel együttműködésben.

Az örökbefogadó a programba jelentkezéskor javaslatot tesz arra, hogy mely közterületen milyen feladatok elvégzését vállalja. A feladat ellátása önkéntes és térítésmentes.

Az örökbefogadás időtartama első körben november 30-ig szól.

A programra jelentkezni a miskolc.hu-n található jelentkezési lap beküldésével lehet május 30-ig.

A kitöltött adatlap benyújtható a fokertesz@miskolc.hu e-mail címre, valamint a polgármesteri hivatalba, Czifrusz Natália főkertész részére, postán vagy személyesen az ügyfélszolgálaton (3525 Miskolc, Városház tér 8.).

További hírek

Olvasnivaló