Ugrás a tartalomra

A fogápolásról tartottak interaktív előadást az iskolában

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 25. péntek 13:53
A november a fogászat hónapja, ennek apropóján tartották meg az eseményt.

A kezelések mellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek a President Fogászati Stúdió szakemberei, akik a - mindennapi gyógyítás mellett - küldetésüknek érzik a hatékony felvilágosító munkát is. Vallják ugyanis: minél korábban sikerül megértetünk a fogápolás, az életmódbeli szokások fontosságát, annál jobb eredményeket érhetünk el.

Éppen ezért a fogászat hónapjában megkeresték a belvárosi rendelőjük közelében található Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetőségét. Az intézmény számára összeállítottak egy-egy tájékoztató előadást, külön az alsó és külön a felső tagozatos diákok számára. Az iskola vezetése örömmel fogadta az elképzelést, így a fogászati szakemberek lehetőséget kaptak arra, hogy az iskola aulájában több mint háromszáz diák előtt beszéljenek a fogápolás alapvetéseiről; a fogmosási és étkezési szokásokról, a hitekről és tévhitekről.

- Mind a kamaszodó felsősök, mind a lelkes és őszinte alsósok részéről aktív részvétel jellemezte az eseményt - mondta dr. Maros Tamás ügyvezető. - Rövid elméleti ismertetés után interaktív formában, a hallgatóság bevonásával, videóanyagok vetítésével, kvízjátékkal színesítve zajlott a program. A gyerekek nyitott, aktív közönségnek bizonyultak.

- Reményeink szerint az elhangzottak sokak számára jelentettek megerősítést, illetve hoztak új felismeréseket. Egy iskolányi diák specialistáktól, első kézből ismerhette meg a legszükségesebb tudnivalókat egy jobb szájhigiéne, egy jobb életminőség elérése érdekében. Munkatársainkkal együtt reméljük, ha kicsit is, de támogathattuk ezeket a fiatalokat - tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!