Ugrás a tartalomra

Fogyatékos emberek szemével mutatják be a világot

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 04. péntek 10:02
Közel ötven műalkotással hozzák közelebb a speciális szükségletű emberek világát.

Idén második alkalommal indítottak figyelemfelhívó kampányt a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának elsőéves gyógypedagógus hallgatói. A fogyatékos emberek világnapja alkalmából speciális szükséglegű emberek rajzaiból készítettek képeslapokat és juttatták el azokat digitális formában különböző szervezetekhez, intézményekhez, önkormányzatokhoz.

A beérkező rajzok

- Közel 50 rajz érkezett hozzánk; ezek által láthatóvá válik, a speciális szükségletű embertársaink hogyan élik meg a mindennapjaikat, valamint az, hogy milyen csodálatos műalkotásokat képesek létrehozni – fogalmazott Dr. Kecskés Judit egyetemi docens, a kar tanulmányi dékánhelyettese. -  A gyógypedagógus hallgatók szakfelelősei fordultak a különböző miskolci intézményekhez, az ő segítségükkel érkeztek be hozzánk a rajzok.  

Más formát találtak

Tavaly villámcsődülettel hívták fel a figyelmet a fogyatékos emberek elfogadására a hallgatók, a koronavírus járvány azonban megváltoztatta a lehetőségeket, de a kampány eredeti célja, a kontaktusépítés így is megvalósul. 
- Az online kontaktus napjait éljük: ilyenformán megkerestük egyfelől az egyetem összes szervezeti egységét, kértük, hogy a honlapjukon hozzanak létre december 3-án egy olyan felhívást, ami közvetíti a világnap eszméjét. Másfelől kértük a hallgatókat, hogy küldjék el e-mailben barátaiknak, csoporttársaiknak, ismerőseiknek a beérkezett rajzokat. 
Dr. Kecskés Judit úgy véli, a Miskolci Egyetem olyan közösség, aminek egyik mérőfoka, hogy miképp viszonyul a fogyatékkal élő emberekhez.
- Fontos, hogy ne csak a külvilág figyelmét hívjuk fel az speciális szükségletű barátainkra, kollégáinkra, hallgatóinkra, hanem saját magunk is tegyünk az ügyért valamit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!