Ugrás a tartalomra

Folyamatos a síktalanítás a városi utakon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 21. szombat 06:48
Miskolcon és térségében pénteken 13 óra után a havas esőt havazás váltotta, azóta a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. négy szóró- és rakodógépe van szolgálatban. Majláthon a beérkezett jelzések szerint 5 cm, Lillafüreden pedig 10 cm friss hó hullott - közölte a Városgazda péntek este.

A társaság először a tömegközelekdést érintő útvonalakat tisztítja, egészen addig, amíg el nem áll a havazás. A meteorológiai előrejelzések szerint ez szombat hajnalra várható. Ezt követi majd a főbb gyűjtő- és mellékutak síktalanítása.

A Városgazda szakemberei folyamatos összeköttetésben vannak az MVK, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem diszpécserszolgálatával, hogy az utak állapotáról még pontosabb képet kapjanak, illetve síktalanítsanak, ahol szükséges. Pénteken a havazással összefüggésbe hozható rendkívüli eseményről nem érkezett jelzés.

Szombaton hajnalban 6 óra után kezdődik a kézi síktalanítás, a műveletben 45 fő vesz majd részt. Kiemelten figyelve a főutcára, a busz és villamosmegállókra, valamint a lillafüredi járdákra - olvasható a közleményben. 

Az útviszonyok gyorsan változhatnak, ezért a szakemberek óvatosságra intik az autósokat - kérik őket, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

További hírek

Olvasnivaló