Ugrás a tartalomra

Folytatódik az átfogó ellenőrzés-sorozat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 03. csütörtök 13:16
Szükségesnek és hatékonynak ítélte Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója azt a fokozott ellenőrzést, mely kifejezetten az Újgyőri főtér területére fókuszált a hónap első napján.

A keddi akció egy órán át zajlott a tér több pontján egyidejűleg, a MIŐR kötelékéből össszesen 11-en vettek részt 3 szolgálati kutyával, illetve a szoros együttműködés jegyében a rendőrség egyik járőr párosa szintén csatlakozott a megszokottnál nagyobb létszámban felvonuló önkormányzati rendészekhez.

Az igazgató hangsúlyozta: ahogyan ez esetben is, a jövőben szintén kiemelt figyelmet szentelnek a lakosság jelzéseinek, hiszen a rendészek egyik legfontosabb feladata a békés és tiszta közterületek, az élhető környezet biztosítása minden miskolci számára.  Ugyanil​yen fontos a társadalom rendészet iránti bizalmának erősítése, a biztonságtudat kialakítása és megtartása.

Rendészeti ellenőrzés az Újgyőri főtéren |Mocsári László képgalériája

A fenti célok okán heti rendszerességgel átfogó ellenőrzés-sorozat indul változó időpontokban és helyszíneken azzal, hogy az Újgyőri főtérre továbbra is fokozott figyelmet fordítanak rendészeink. Mindemellett, december havában - tekintettel az ünnepekre - egyébként is több alkalommal és több rendésszel találkozhatnak a miskolciak a város utcáin; egyrészt önállóan végezve feladataikat, másrészt a rendőrséggel együttműködve.

Az ellenőrzést olyan, az Újgyőri főtéren mind gyakoribbá váló szabálysértések indokolták, mint például az utcai szemetelés, zajongás; a vírushelyzetben egyértelműen tiltott csoportosulás, vagy a közterületen való alkoholfogyasztás.

Tegnap a Miőr munkatársai egy személy esetében csendháborítás miatt, egy másik ott tartózkódóval szemben szemetelés miatt szabtak ki helyszíni bírságot; míg további két fővel szemben feljelentést tettek.

Rendőri intézkedésre egyetlen személlyel szemben került sor – csendháborítás, szemetelés, és garázdaság (belerúgott egy oszlopba) miatt. Az említett személyt a rendőrök a helyszínen meg is bírságolták, tekintettel arra, hogy maszkot sem viselt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!