Ugrás a tartalomra

Folytatódik a közterületek rendbetétele a hármas ütemben

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. március 24. szerda 17:30
Fodor Zoltán, a térség önkormányzati képviselője elmondta: a lépcsők és járdák rekonstrukciójához kezdtek hozzá.
Fotó: Mocsári László


Lépcsők és járdák újulnak meg az Avas hármas ütemben. A munkálatok jelenleg öt helyszín – a Pattantyús, a Jósika, a Hajós, a Leszih és a Mednyánszky utcák – rossz állapotú lépcsősorait érintik. Az általunk megkérdezett helyiek örülnek a fejlesztésnek. Békési Anna például úgy fogalmazott, számára nagyon fontos, hogy rendben legyenek az utak, a járdák és a lépcsők, mivel kiskutyájával sokat sétálnak a városrészben.

Dés Katalinnal a Jósika utcán találkoztunk, ő azt is mondta, már nagyon aktuális volt, hogy felújítsák a lépcsősor. „Fodor úr ugyan minden évben megcsináltatta, de minden télen újra tönkrement. Most úgy látom más technológiával újították fel, sokkal kényelmesebb lett, reméljük, hogy tartós is lesz a munka” – tette hozzá. 

Dés Katalin, Békési Anna és Fodor Zoltán. Fotó: Mocsári László


A terület önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, a most zajló munka csak az első üteme a nagyszabású felújításoknak. 
- Még a 2019-es önkormányzati választás kampányában tettem ígéretet, hogy 2024-ig a körzetemben megrongálódott valamennyi járdát, lépcsőt megcsináltatok. A munkálatokra mindenképpen szükség van, hiszen mind a járdák, mind a lépcsők legalább harminc, de inkább negyven év körül vannak, az idő vasfoga már kikezdte őket. A felújítás mindenképpen szükséges, hogy a városrészben lakók továbbra is biztonságosan közlekedhessenek a jövőben is – mondta Fodor Zoltán, aki hozzátette: ahol szükséges, folytatja a lépcsők, járdák melletti korlátok kiépíttetését is. 

A beruházásra Miskolc városa korábban közbeszerzést írt ki, az ezen nyertes vállalkozó végzi el az építési munkákat, mintegy 3.2 millió forint értékben. Fodor Zoltán kiemelte, a beruházással párhuzamosan a tavaszi munkák is megkezdődtek a hármas ütemben: a Miskolci Városgazda kertészeti részlege a napokban végzi a növényritkítási, gallyazási munkálatokat is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!