Ugrás a tartalomra

Folytatódik a magyar média átrendeződése: felfüggesztik a Magyar Hírlap megjelentetését

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 07. csütörtök 15:01
A tulajdonosi döntés értelmében a Magyar Hírlap Kiadói Kft. hétfőtől határozatlan időre felfüggeszti a Magyar Hírlap napilap nyomtatott kiadásainak megjelentetését. Az online változat marad.

A Media1 értesülései szerint régóta érlelődött a gondolat, mivel olyan minimális volt a kormánypárti napilap olvasószáma, hogy szinte észrevehetetlen volt a lap.

A Magyar Hírlap Kiadói Kft. közleményét az MTI is kiadta csütörtökön, amiben azzal indokolják a felfüggesztést, hogy "a kedvezőtlen gazdasági környezet, a háborús infláció a kiadót is nehéz helyzetbe hozta". Az újság online megjelenése azonban megmarad, folyamatos, a magyarhirlap.hu oldalon elérhető - tudatták, hozzátéve, hogy a kiadó fő tevékenysége erre a platformra helyeződik át. Az előfizetőket postai úton értesíti a kiadó a további, alternatív lehetőségekről.

Nem ez az első lapbezárás az utóbbi időben: a napokban megszűnt a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks Világgazdaság című napilapjának, valamint a Figyelő hetilapnak is a nyomtatott kiadása. Ugyancsak megszűnt a FourFourTwo, és a City7. A megyei napilapoknál is jelentős karcsúsítást hajtottak végre. A 168 Órát is majdnem bezárták, de inkább azt a megoldást választotta a Michaeli, Schwartz & Brit Media, hogy elbocsátja szinte az összes munkatársát, és vállalkozó státuszú újságíróktól vásárolnak bele tartalmat, az újság azóta is megjelenik.

A Magyar Hírlap egyébként közel húsz éve egyszer már majdnem megszűnt. 2004-ben a lap akkori tulajdonosa, a Ringier Kiadó Kft. megvásárolta a Népszabadságot. Ekkor lépett fel az a jogi probléma, miszerint egy vállalat tulajdonában nem lehet egynél több napilap egy időben, így a cég kénytelen volt feláldozni a Hírlapot, és túladni rajta. Így 2004 októberében a lap szerkesztőségét bezárták. Azonban alig pár nap kényszerszünet után a szerkesztők és munkatársak újjáélesztették az újságot, bár annak kiadási jogai még mindig a Ringier tulajdonában voltak, így nem használhatták az eredeti címet. Így született a tiszavirág életű, alig két hétig megjelenő A Pont című napilap. Ezután a szerkesztőség tagjai vásárolták meg a Magyar Hírlapot, és egészen 2005-ig az ő tulajdonukban is maradt. Ebben az időszakban a munkatársak saját erejükből, anyagi támogatás nélkül tartották fenn a lapot. 2005 szeptemberében azonban színre lépett Széles Gábor magyar üzletember, és megvásárolta az újságot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!