Ugrás a tartalomra

Fontos bejelentés: ígéretes és biztató választ kapott Veres Pál polgármester a diósgyőri vár ügyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 31. hétfő 12:03
Lázár János minisztertől kapott levelet hétfőn Miskolc polgármestere, az ebben foglaltakról hivatalos Facebook-oldalán számolt be Veres Pál.
A diósgyőri vár megkaphatja a szükséges többletforrásokat, folytatódhat az építkezés. | Fotó: Horváth Csongor

Hosszú ideje húzódik már a diósgyőri vár felújításának, átépítésének története. Most a legújabb fejleményt Lázár János építési és közlekedési miniszter levele szolgáltatja.

A miniszter ugyanis válaszolt Veres Pál polgármester legutóbbi megkeresésére, a városvezető erről Facebook-oldalán számolt be.

"Ígéretes és biztató" válasz érkezett, fogalmaz a polgármester.

- (Lázár János) Arról tájékoztatott, hogy levelem nyomán kormány-előterjesztés készül, hogy a vár végre megkapja a szükséges többletforrásokat, és épülhessen tovább - jelentette be Veres Pál.

"Mert amit leírtam, az helytálló, mert a költségtervünk indokolt, mert a bemutatott műszaki javaslatunk megfelelő! – ezek Lázár János szavai! –, mert mi nem a levegőbe beszélünk" - fűzte hozzá.

- Örülök, hogy végre elismerték, hogy a miskolciak igénye jogos, hogy a vár nem maradhat úgy, ahogy most van, hogy Diósgyőr többet és jobbat érdemel. Ezért dolgozunk, videós ígéretek és garanciavállalások helyett, sokszor láthatatlanul, a háttérben, nem hivalkodva, de kitartóan, elkötelezetten és eltántoríthatatlanul - írja Miskolc polgármestere, azzal zárva a posztot, hogy "a várnak minél előbb újra meg kell nyitnia a kapuit, ez mindannyiunk, ez Miskolc érdeke".

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!