Ugrás a tartalomra

A forgalommal együtt nő a feszültség a határon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 18. szerda 09:28
Az osztrák polgármester sorompóval korlátozná a forgalmat, de ha ezt nem szavazzák meg, betontömbökkel is hajlandó lenne lezárni az átkelőt.
Képünk illusztráció. Fotó: Filep István / MT

Egyre több a probléma a somfalvi átkelőnél, és az osztrák polgármester ezért határozott lépéseket fontolgat – adta hírül az rtl.hu. A probléma gyökere most az, hogy a Somfalvát Sopronnal és Ágfalvával összekötő úton az ingázási időszakban tilos a közlekedés – tehát hétköznapokon öt és nyolc óra között, valamint délután négy és hét óra között.

Ebben az időszakban nem lehetne a határon autóval áthajtani, ám sokan nem tartják be a szabályt. 

Ágfalva és Somfalva között azóta okoz gondot a nagy autóforgalom, hogy a két települést összekötő földutat a 2010-es évek közepére uniós forrásból leaszfaltozták. Mostanra erre jár szinte mindenki, aki Sopron felől Nagymarton vagy Bécsújhely irányába ingázik, vagy a térségből indul Sopronba vásárolni, és nem szeretne félórás kerülőt tenni a Sopron határátkelő felé – írja a portál.

A helyzetet drasztikus módon oldaná meg a polgármester: sorompóval és kamerával szereltetné fel a határátkelőt.

Thomas Hoffmann korábban azzal is fenyegetőzött, hogy március 1-jétől betontömbökkel vagy oszlopokkal teljesen lezárja a határátkelőt, ha nem hagyják jóvá a sorompót.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!