Ugrás a tartalomra

Friss: Meglett az eltűnt húszemeletes - nem lopták el, megmentették

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 06. kedd 15:31
Persze nem Miskolc legmagasabb épülete, hanem annak miniatűr mása került meg, ami még múlt héten tűnt el az Avasi Kilátóból.
Fotó: Juhász Ákos

A húszemeletesről mintázott szobrot július végén tűnt el az Avasi Kilátó párkányáról. Az ikonikus miskolci építményeket ábrázoló miniatűr együttes még januárban, az Első Miskolci Lions Clubnak, mint a vakok és gyengénlátók jószolgálati támogatójának kezdeményezésére és az önkormányzat javaslatára kapott helyet a kilátóban.

Tizenhárom szobor készült el, melyek templomokat, a Diósgyőri várat, vagy éppen a Palotaszállót ábrázolják. A bronzból készült modellszobrokat három miskolci alkotó öntötte formába: Csernok Tibor szobrászművész, Országh Gábor iparművész és Papp Lóránt dekormágus.

Ezek közül egynek, a húszemeletes másának múlt héten hűlt helye lett. Kiderült, a makettet egy hölgy adta oda a kilátó körül dolgozó munkásoknak, akik a szobrot kedden eljuttatták a polgármesteri hivatalba.

Ezt követően egyeztetés kezdődött a kilátó kivitelezőjével és a szoborhoz kötődő alkotóval, annak érdekében, hogy a makettet minél hamarabb visszahelyezzék, és az újból látható legyen a kilátó párkányán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!