Ugrás a tartalomra

Fuss Magyarország legtisztább hegyéért, a Bükkért a Bükkben!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 28. hétfő 15:43
Már csak két napig lehet jelentkezni arra a futóversenyre, amit a Bükk megtisztulásáért tartanak. Serbán Zsolt, a Bükk tisztasági nagykövete várja a jelentkezőket az október 10-ei eseményre.

A hobbid és egy gyönyörű terep – mi kell még a tökéletességhez? Kiváló közösségi hangulatban telik majd az a jótékonysági futóverseny, aminek bevételét a Bükk megtisztítására szánja a szervező. Serbán Zsolt elmondta, azt szeretné, ha a borsodi hegy lenne a legtisztább földrajzi képződmény Magyarországon. – Nagyon sok felajánlás érkezett a versenyre, sokan állnak tehát a jó ügy mellé. Számtalan szemétszedést szerveztem már, és szeretnék szervezni a jövőben is. Ezt támogatják a futóverseny résztvevői és létrehozói – mondta, hozzátéve, akkor is megtartják az eseményt, ha csak páran jelentkeznek rá.

Két táv célozható meg: 12 és 7 kilométer. A rajt Bánkúton, a Csurgói parkolóban lesz október 10-én, szombaton reggel. A hosszabb távon résztvevőket délelőtt 9 órakor, a rövidebbre jelentkezőket pedig egy óra múlva indítják, a pontos útvonallal. Az ellenőrző pontoknál a versenyzők feladatokat oldanak meg, mintegy bizonyítva, hogy ott jártak.

Jelentkezni itt lehet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!