Ugrás a tartalomra

Futókörök napja és sportágválasztó a Népkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 14:38
A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége és a miskolci önkormányzat közös szervezésében valósul meg május 21-én, szombaton 9.00-17.00 óra között az országos szintű Futókörök Napja, amely idén tizenöt helyszínen zajlik. A rendezvényhez kapcsolódik a Népkerti Sportágválasztó, amelyen számos miskolci sportegyesület képviselteti magát és készül különböző izgalmas programokkal látogatóknak.
Fotó: Juhász Ákos

Miskolcon a nemrégiben átadott Népkerti Futókör lesz a házigazdája a sportversenynek, amelynek célja, hogy az eseményre regisztrálók minél több kilométert megtegyenek bármilyen segédeszköz igénybevétele nélkül, jellemzően futva vagy gyalogolva a verseny útvonalát jelentő, az Országos Futópálya-építési Program során megépült rekortán borítású futókörön.

A helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is. A teljesítések után járó Ötpróba-pontok az alábbiak szerint alakulnak:

     5-9 km: 1 pont

     10-13 km: 2 pont

     14-20 km: 3 pont

     21-27 km: 4 pont

     28-41 km: 5 pont

     42 km felett: 6 pont

A sportverseny ingyenes, azon bárki részt vehet. A versenyre kizárólag helyszíni nevezés lehetséges. Egy nevező bármennyit futhat vagy gyalogolhat, többször is visszatérhet a nap folyamán. A verseny napján a rajt előtt egy órával, 8:00 órakor nyit ki a versenyközpont a futópálya rajt-cél zónájában, ahol lehet a helyszínen nevezni, illetve a rajtszámokat átvenni.

A nevezés során az alábbi személyes adatok megadása szükséges: név, nem, születési év, e-mail cím, Ötpróba-azonosítószám (amennyiben a nevező rendelkezik vele – opcionális).

Egyszerre legfeljebb 150 futó tartózkodhat a futókörön, ezért a szervezők 150 darab időmérő chippel felszerelt gumis rajtszámot tudnak biztosítani. A rajtszámot a futás során végig elöl, jól láthatóan, összehajtás nélkül kell viselni. A szervezők kérik a futókat, hogy a rajtszámra rögzített chipet ne rongálják meg és ne távolítsák el. A rajtszámot a teljesített körök után – amikor a futó befejezi tevékenységét – le kell adni a versenyközpontban, ahol fertőtlenítik azt. A rajtszám átvétele ezer forint kaució ellenében történik, amelyet a rajtszám leadásakor a szervezők visszaadnak. A teljesítést követően a résztvevőket arra kérik, hogy a rajtszámukat minél hamarabb szíveskedjenek visszaszolgáltatni a nevezési asztalnál a szervezők felé.

A legtöbb kilométert összegyűjtő város 250.000.-Ft, a második 150.000.-Ft, míg a harmadik 100.000.-Ft díjazásban részesül, amelyet jótékony célra használhat fel. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevő 25.000.-Ft, 15.000.-Ft és 10.000.-Ft-os sporteszköz-utalványban részesül.

Mindezek mellett a résztvevők között óránként értékes ajándékokat sorsolnak ki.

 

Népkerti sportágválasztó  
 
Szintén május 21-én, szombaton 9 és 17 óra között rendezik meg a Népkerti Sportágválasztót. Az esemény keretein belül a Magyar Honvédség és a Miskolci Rendőrkapitányság mellett számos, Miskolcon tevékenykedő egyesület képviselteti magát és készül különböző izgalmas programokkal a rendezvényre látogatóknak.

A következő egyesületek és sportágak megismerésére lehet számítani:

     Diósgyőri Röplabda Akadémia Kft.

     DVTK Jegesmedvék (jégkorong, műkorcsolya, gyorskorcsolya)

     DVTK SE Atlétika Szakosztály

     DVTK SE Kerékpár Szakosztály

     DVTK SE Sakk Szakosztály

     DVTK Tájékozódási Futó Szakosztály

     Foot Fighterz Breaking SE

     Hell Fight Club

     Justitia Fuji – Yama SE

     KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes

     Miskolc Renegades

     Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club

     Miskolci Íjász Egylet

     Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub

     Miskolci Majorette Együttes

     Miskolci Sportiskola – Asztalitenisz Szakosztály

     Miskolci Sportiskola – Birkózó Szakosztály

     Miskolci Sportiskola – Judo Szakosztály

     Miskolci Sportiskola – Kosárlabda Szakosztály

     Miskolci Sportiskola – Labdarúgás Szakosztály

     Miskolci Sportiskola – Ökölvívó Szakosztály

     Miskolci Sportiskola – Torna Szakosztály

     Miskolci Vízilabda Club

     Miskolcz – Revital TSE

A várható programok a teljesség igénye nélkül: amerikai futball bemutató, jégkorong bemutató, parkröplabda, versenytánc, társastánc, mazsorett, kerékpár, kosárlabda, ökölvívás, karate bemutató, break tánc oktatás, tájfutó akadálypálya, íjászkodás, Bike Safe Program tájékoztatás és regisztráció, katonai toborzás és még sok minden más. A kisebb korosztály szórakoztatását a délután folyamán a Vaga Banda Zenekar szolgáltatja.

További hírek

Olvasnivaló