Ugrás a tartalomra

A FUX Zrt. is segít a törökországi földrengés elszenvedőin

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. február 18. szombat 15:13
A miskolci vállalkozás több ezer eurót utalt át a törökországi földrengés áldozatainak megsegítésére.

Világszerte sportolók, kormányok, karitatív szervezetek, egyesületek, magánszemélyek és cégek ajánlották fel segítségüket Törökországnak és Szíriának, ahol február 6-án egy 7,8-as erősségű földrengés, majd rengeteg utórengés pusztított.

A hivatalos adatok szerint Törökországban már több mint 45 ezren vesztették életüket a katasztrófában, a kár mértéke egyelőre felbecsülhetetlen. Családok váltak földönfutóvá, házak, komplett lakótömbök omlottak össze.

Az áldozatok megsegítésére a miskolci FUX Zrt. 5 ezer eurót utalt át a török nagykövetségnek a napokban, a cég tulajdonosa lapunknak azt nyilatkozta, szerettek volna segíteni a bajbajutottakon.

- Erős és régóta élő partnerség köt néhány török vállalkozáshoz, gyümölcsöző az együttműködésünk, és bár nem a katasztrófa sújtotta területeken dolgoznak, mégis azt gondoltuk, hogy segítenünk kell - mondta Barkóczi István. - Láttuk mi magunk is a helyszíni híradásokból, hogy milyen rettenetes pusztítást végzett a földrengés, mennyi kárt okozott, családokat tett tönkre.

A miskolci cég a jövőben is keresni fogja annak a lehetőségét, hogy segíthessen - akár közvetlenül is - a földrengés miatt bajbajutott családokon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!