Ugrás a tartalomra

Gálaműsoron mutatkozott be a 25 éves Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 23. kedd 11:22
Fergeteges gálaműsorokat adott múlt vasárnap az idén huszonöt éves Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola a Művészetek Házában. Műsorokat, hiszen délután egytől és délután öttől is adtak előadták a táncgála programját.
A 25 éves Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola gálaműsora - Horváth Csongor képgalériája

A programon a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola moderntáncosai, az edelényi Apró Császta, Kiscsászta, Császta Néptáncegyüttes, a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola 4. osztályos növendékei, a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola növendékei, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 6. osztályos növendékei, Szinvavölgyi Cseppek, Szinvavölgyi Prücskök, Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai és Orosz Sándor vezetésével a Tényleg Zenekar lépett fel.

A Szinvavölgyi Táncműhelyt a „Bükkalja Táncszínház” Alapítvány működteti. Az együttes 1946-ban alakult, és azóta is a magyarországi néptáncos szakma kiemelkedő képviselője.

A Szinvavölgyi Táncegyüttes Miskolc város reprezentánsa, s mint ilyen, rendszeresen vesz részt rangos hazai, illetve nemzetközi fesztiválokon, versenyeken. 1998-tól a táncműhely utánpótlását a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti iskola biztosítja a legtehetségesebb gyerekek soraiból.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!