Ugrás a tartalomra

Gokart-VB: a helyszín új, de hazánkat Lonatoban is Nánási Zoltán képviseli

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. április 23. péntek 21:37
A világbajnokság helyszíne és időpontja a koronavírus-világjárvány miatt változott.
Nánási Zoltán. Fotó: Beregi László

Dubaj helyett az olaszországi Lonatoban, február helyett pedig júliusban, de végül csak megrendezik a 2021-es gokart világbajnokságot. Van, ami nem változott, a rangos megmérettetésen a miskolci Nánási Zoltán egyedüliként képviselheti majd hazánkat.

A tehetséges fiatal versenyzőt decemberben mutattuk be. Cikkünkből kiderült: Zoli csak 2015 óta gokartozik, viszont rövid idő alatt kiderült, hogy minden tehetsége megvan ehhez a népszerű technikai sporthoz. 2017-ben a párizsi, 2018-ban pedig az Olaszországban megrendezett világbajnokságon vett részt; utóbbin három magyar versenyző volt három magyar pilóta mérette meg magát, közülük ő végzett a legjobb helyen, 14. lett.

Ilyen előzményekkel nem meglepő, hogy úgy döntött még tavaly, hogy újból szeretné világversenyen bizonyítani azt, hogy mit tud. Bár a koronavírus-világjárvány minden versenyző elé súlyos akadályokat görgetett, jóval kevesebbet tudtak például versenyezni, Zolit nem hagyta el optimizmusa: készült a megmérettetésre. Az pedig külön erőt adott számára, hogy a világbajnokságon ezúttal szülővárosa, Miskolc is támogatja. Ez egyébként nem is változott, a magyar versenyző overallján a támogatók között előkelő helyen szerepel a város logója.

A járványhelyzet miatt végül a februári dubaji versenyt a szervezők január végén lemondták. „Egy olyan év után, mint 2020 sok mindenre fel voltunk készülve, de arra nem, hogy három-négy héttel az esemény kezdete előtt szólnak, hogy nem kell menni. A csapatok, a versenyzők már gyakorlatilag készen álltak. Akkor hirtelen nem is közölték, mikor, hol lesz pótolva, mivel ezt még ők sem tudták. Nem tudtunk mit tenni, vártunk – idézi fel a történteket Nánási Zoltán.

Körülbelül egy hónapja aztán újabb emailt kaptak, benne ezúttal már jó hírrel: a 2021-es gokart világbajnokságot Európában, azon belül Olaszországban, egészen pontosan Lonatoban, a Garda-tó közvetlen környezetében rendezik meg július 15. és 17. között. A versenyző elmondása szerint bár néhány ország kvótáján változtattak, hazánkat, és – Zolit, mindez nem érinti. A felkészülés pedig – teszi hozzá – a napokban kezdődik és lesz rá bő két hónap.

- Kecskeméten és Miskolcon mostanában nyitnak a pályák, melyeket versenyzőként már tudok majd használni. A felkészülés legfontosabb mozzanatait Janecskó Adrián gokart-edző, valamint a Kart Lab Racing sport csapat segítségével a Kakucs Ringen fogom majd végezni – hangsúlyozza Zoli, aki most egészen magabiztos: „a 2018-as eredményemet tekintve most szeretnék minimum az első tíz közé kerülni, és úgy gondolom, erre egészen jó esélyem van”.

További hírek

Olvasnivaló