Ugrás a tartalomra

Gólerős támadót igazolt a Diósgyőr

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. január 12. szerda 20:34
Nyártól diósgyőri színekben folytatja a Merkantil Bank Liga egyik gólkirályjelöltje. A támadósor szélén és közepén is használható Lukács Dániel a KTE színeiben tíz gólt szerzett ősszel.
Forrás: dvtk.eu

- Ugyan még a téli átigazolási időszak sem zárult le, de már a következő bajnokságra is készülünk - nyilatkozta Benczés Miklós sportigazgató a dvtk.eu portálon. - Lukács Dániel pályafutását régebben figyelemmel követem, és mostanában kezdi kiadni magából a régóta benne rejlő képességeket. És még mindig nincs a csúcson, bőven van benne potenciál. Az őszi szezon nagyon jól sikerült számára, 14 alkalommal lépett kezdőként pályára, és 10 gólt szerzett, ami nagyon jó mutató, de még fontosabbak a benne rejlő képességek. A sebessége az NB I.-ben is kimagasló, ráadásul a gyorsaságával szerzett előnyt remekül hasznosítja, jól áll be a védők elé. Ezen kívül tökéletes ritmusban indul be, átlag feletti a helyzetfelismerése, és a helyzeteit jó arányban értékesíti. A támadósorban több helyen is kiváló teljesítményre képes, csak a szakmai stáb döntésén múlik, hogy a pálya szélén vagy középen adnak neki játéklehetőséget.

Lukács Dániel budapesti utánpótlás-nevelő klubokban lépkedett fölfelé, majd 16 és fél évesen bemutatkozott a felnőttek között a REAC-ban. Ezt követően igazolta le a Magyar Futball Akadémia, és az idény vége felé már játéklehetőséget kapott egy Ligakupa-mérkőzésen az első csapatban is. 2015. november 28. örökre emlékezetes marad számára, mert ezen a napon debütált az élvonalban. A folytatásban összesen 14 alkalommal lépett pályára piros-feketében az élvonalban, amit újpesti kölcsönjátéka idején még héttel toldott meg. Az idei bajnokság kezdete előtt igazolt Kecskemétre, ahol egyből az újonccsapat gólgyárosa lett három meccsen szerzett hét góllal. A Soroksár elleni mesternégyes után az is megjegyezte a nevét, aki korábban nem ismerte volna.

Lukács Dániel aláírta előszerződését, amely nyáron automatikusan életbe lép, amennyiben megfelel az akkor esedékes orvosi vizsgálatokon. Tavasszal a KTE mezében játszik, az új bajnokságot pedig a DVTK-ban kezdi - számolt be a dvtk.eu.

További hírek

Olvasnivaló