Ugrás a tartalomra

Gondoskodó Miskolc – Már kétezernél is több miskolci jelentkezett LED-cserére

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 16:59
Már eddig is több mint 2000 miskolci család regisztrált a Gondoskodó Miskolc szociális és támogató csomag részeként elérhető ingyenes LED-csereprogramra, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni - tájékoztatta szerkesztőségünket csütörtökön a városháza. 
Veres Pál a CYEB szentendrei raktárába is ellátogatott. Fotó: Juhász Ákos

Az eddig sosem látott mértékű infláció, az árak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése és az amiatt bekövetkezett rezsiár-robbanás miatt családok sokasága kerülhet nehéz helyzetbe Miskolcon is, és bár a az elszabadult energiaárakkal és a kiszámíthatatlan gazdasági környezettel az önkormányzatnak is meg kell küzdenie, a városvezetés elkötelezett amellett, hogy akár erőn felül teljesítve, de segítse a miskolciakat.

Ezért indult el – a CYEB jóvoltából – Miskolcon is a LED-csereprogram, amely korszerűbb izzókat, alacsonyabb villanyszámlát, éves szinten pedig akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a miskolci családoknak. Veres Pál, Miskolc polgármestere a CYEB szentendrei raktárába is ellátogatott, hogy felmérje, mennyi izzó áll rendelkezésre, és hogy egyeztessen a céggel a miskolci programról, megbizonyosodva arról is, hogy minden miskolci családnak jut majd LED-izzó, amennyiben regisztrál és csatlakozik a kezdeményezéshez.

Miskolcon ezt eddig több mint kétezren már meg is tették, ami azt jelenti, hogy a mai napig csaknem 25 000 korszerű fényforrásra jelentettek be igényt Miskolcról.

Aki még nem regisztrált, továbbra is megteheti a www.miskolc.hu/ledcsere, illetve a www.ledcsere.hu internetes oldalakon a „jelentkezés” gombra kattintva. A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban akár 50.000 forintos megtakarítást is jelenthet az éves villanyszámlában.

A programba bárki jelentkezhet, akinek van érvényes szerződése valamelyik áramszolgáltatóval, és rendelkezik miskolci lakcímkártyával. A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje hány ingyenes LED-re jogosult.

Miskolc Önkormányzata azoknak is szeretne segíteni a LED-cserében, akik nem tudnak online regisztrálni, őket regisztrációs pontokon várják az önkormányzat munkatársai több városrészben. A regisztrációs pontok listája megtalálható a www.miskolc.hu honlapon.

További hírek

Olvasnivaló