Ugrás a tartalomra

Görömbölyön lép fel a magyar blues nemzetközi sztárja

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 17. csütörtök 15:52
Kulturális tekintetben valószínűleg a Görömbölyi Művelődési Ház lesz Miskolc legmenőbb pontja péntek este: fellép Little G Weevil, aki a blues őshazájában, Amerikában tökéletesítette stílusát és érdemelt ki számos szakmai elismerést.

Mivel a blues rétegműfajnak számít a könnyűzenében, Little G Weevil is kevésbé ismert szereplője a hazai zenei életnek. Pedig a Szűcs Gábor néven született zenész jelentős nemzetközi elismeréseket gyűjtött be az évek alatt.

Fotó: MKK

A budapesti születésű gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró és producer 1996-ban alapította meg első bandáját, majd körbeturnézta Magyarországot és Közép-Európát, hogy aztán 2004-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözzön.

Többek között mosogatásból tartotta el magát, közben pedig zenélt és fejlődött, majd egy idő után megjött a várva várt áttörés, ami nem kis szó abban az országban, ahol a blues megszületett. Annyira sikerült befutnia, hogy 2013-ban megnyerte a Blues Foundation International Blues Challenge versenyét szóló/duó kategóriában, ráadásul a kategória legjobb gitárosa is ő lett.

Ugyanebben az évben pedig jelölték a Blues Music Awardra – ami a szakma és a műfaj legrangosabb elismerése – az év akusztikus előadója kategóriában.

Mindezeket még számos elismerés követte, 2014-ben a hazai X-Faktor egyik mentora is volt, majd 2018-ban, családi okok miatt hazaköltözött Magyarországra Little G Weevil, ami nekünk szerencsés, mert egyre többször láthatjuk hazai színpadokon.

Mint például március 18-án, pénteken 20 órától a Görömbölyi Művelődési Házban. A szervező Miskolci Kulturális Központ így írja le a programot: „Ezen az esten saját szerzeményei és kedvenc blues klasszikusai közül válogat a tőle megszokott közvetlen, történetmesélős, energikus stílusban. Közreműködik a Little G Weevil akusztikus trió állandó tagja, K. C. Brown”.

(Címlapkép: Little G Weevil; Forrás: https://gweevil.com/)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!