Ugrás a tartalomra

Gryllus Vilmossal tért vissza a Könyvtári Majális

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 07. szombat 18:23
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szombaton hatodik alkalommal rendezte meg könyvtári majálisát.
A VI. Könyvtári Majális ezúttal is a családoknak és baráti társaságoknak szólt. Képgaléria: Horváth Csongor

Irodalmi kötődésű játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, különféle mesterségbemutatókkal, természetismereti foglalkozássokkal, színpadi produkciókkal és a Kossuth-díjas Gryllus Vilmossal hagyta maga mögött kétéves kényszerszünetét a megyei könyvtár majálisa.

Csoma-Simon Mária, az intézmény általános igazgatóhelyettese az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett: mindezt 2019-ig valamennyiszer úgy rendezték meg, hogy az Miskolc napjához minél inkább kapcsolódjon.

Az intézmény az őszi könyves vasárnaphoz hasonlóan ismét olyan vetélkedőkre és mesés feladványokra hívta játékos kedvű olvasóit, melynek középpontjában az olvasmányélmények álltak: a Mackókaland során mézes puszedliért küzdöttek a játékosok; mindeközben a Mesebirodalomban óriás betűkockák kínáltak szórakozást, melyekből ki lehetett rakni kedvenc mesecímüket.

A könyvtárnak a város napjához kapcsolódó programjai évről évre gyarapszanak

Ezek az alkalmak az intézmény leglátogatottabb rendezvényeit képezik Miklós Katalin szerint. A gyermekkönyvtár vezetője olyan jóízű szórakoztatásnak tartja a majálist, melyben a mese, az irodalom, a zene és a tudás közvetítése egyaránt fontos szerepet játszanak. 

A rendezvényen a játékok mellett kulcsszerepet kaptak az ismeretterjesztő programok: az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársainak jóvoltából természetismereti foglalkozások várták a fiatalokat; a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mestereinek segítségével textil és csuhéfigurákat készíthettek a résztvevők; mindemellett Berényi László az energiaforrásokról szóló előadása is izgalmasnak bizonyult.

A „Szabadtéri Könyv(társas) Fesztivál” a könyvekre, az olvasásra épül, méghozzá úgy, hogy kellemes időtöltést kínáljon minden korosztálynak

A nap zárásaként általános iskolás színjátszó csoportok segítségével Illés Adrienn: Dorka és a törpék című mesekönyve is megelevenedett. Ahogy a gyermekkönyvtárosok fogalmaztak: a szabadtéri fesztivál minden korosztály számára tartogatott érdekes, hasznos, szórakoztató, de leginkább könyv-társas programelemet. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!