Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: Miskolc válassza a békés fejlődés útját!

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. szeptember 26. csütörtök 21:38
Világos alternatívák között kell választani: van egy fiatal, városvezetési tapasztalatokkal rendelkező polgármesterjelölt, aki élvezi Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP és képviselőinek bizalmát. Ezzel szemben az ellenzék háborús hídfőállássá változtatná Miskolcot – fogalmazott országjárásán Gulyás Gergely miniszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az önkormányzati választás előtti országjárás miskolci fórumán, Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének kampánya keretében tartott előadást csütörtökön a Művészetek Házában.

„Szoros együttműködésre van szükség”

Folyamatosan csökken az államadósság és évek óta 4-5 százalék a gazdasági növekedés. Sikerült visszaszorítani a munkanélküliséget és a kormány Miskolcot is megszabadította a szocialista városvezetés által felhalmozott adósságtól – emelte ki köszöntőjében Csöbör Katalin.

– Mintegy 300 milliárd forint érkezett a városba, fejlesztések, beruházások valósultak meg. Hogy ezek folytatódhassanak, ahhoz az önkormányzat és a kormány szoros együttműködésére van szükség – húzta alá az országgyűlési képviselő.

„Mi programot, víziót, szövetséget kínálunk”

– Arról döntünk, hogy Miskolc marad-e a nyerő oldalon, vagy ellenzékbe szorul – fogalmazott a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Alakszai Zoltán szerint az általa képviselt fiatalos lendülettel, világos városfejlesztési koncepcióval, jó kormányzati kapcsolatokkal, önkormányzati munkatapasztalattal maradhat nyerésben Miskolc.

– Szeretem ezt a várost, szeretnék visszaadni abból a sok jóból, amit Miskolctól kaptam – emelte ki, majd sorra számba vette, mit örököltek a szocialista városvezetéstől, és hogyan javítottak ezeken az elmúlt években. Strandot építettek ott például, ahol előtte térdig ért a gaz; nyomortelep-felszámolási programot indítottak a korábban a bűnözés melegágyának számító területeken; illetve a munkanélküliséget is jelentős mértékben visszaszorították.

Az ellenzékről azt mondta, „morális problémával” küzd. – Van egy csapat, ami részint olyanokból áll, akiknek volt már 8 évük bizonyítani, de megbuktak. Tagjai nemrég még nácinak és köztörvényes bűnözőnek kiáltották ki a másikat. Szövetségükben, velünk szemben, nincsen közös alap és közös értékrend. Nekik a hatalom puszta megszerzése a cél. Engem azonban arra tanítottak, hogy a hatalom pusztán egy eszköz azért, hogy a miskolciak érdekében cselekedjünk – nyomatékosította a kormánypárti polgármesterjelölt.

Karácsony Gergely néhány órával korábban kiszivárgott szavait idézve kiemelte: világosan látszik a választás tétje. – Olyanok kezébe adjuk a várost, akik már egyszer tönkretették? Mi programot, víziót kínálunk, szövetséget, Magyarország kormányával összefogva. További ipari fejlesztéseket, 21. századi okos megoldásokat, új zöld közlekedést, élhető tereket, megújuló belvárost, újjáépített várat, megújuló egészségügyi intézményeket, valamint Salkaházi programot – sorolta Alakszai Zoltán.

– Van alapja a programunknak, stabil kormányzati támogatással bírunk, hogy Miskolc erős és biztonságos otthona legyen minden miskolcinak. Ahol jó élni, dolgozni, jó gyereket, unokát nevelni, és érdemes egy egész életen át itt maradni. Egy erős Miskolcért, biztos jövőért fogunk dolgozni – zárta beszédét a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Békés fejlődés vagy háborús hídfőállás kialakítása?

– Az elmúlt 9 év eredményei önmagukért beszélnek, mutatják, hogy a város, együttműködésben a kormánnyal, komoly eredményeket tudott elérni – ezt már a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta. Gulyás Gergely szerint a jövő is biztosított, hiszen Alakszai Zoltán „világos, kidolgozott, átgondolt tervekkel rendelkezik” a következő 5 évre.

Úgy fogalmazott: az országban talán itt van a legnagyobb tétje a választásnak, ugyanis „sehol ilyen erős restaurációs kísérlet nincs, mint ami itt kibontakozott”. – Miskolcon egy helyhatósági választást pártpolitikaivá akarnak alakítani; háborús hídfőállásokat akarnak kialakítani, hogy minél jobb pozícióból indulhassanak a 2022-es országgyűlési választáson. Ez semmilyen módon nem találkozik a helyi közösség érdekével – húzta alá a miniszter.

Mocsári László képgalériája

Azzal egészítette még ki, hogy találhatnak egy olyan jelöltet, aki „szimpatikusabb arcát mutatja a szocialista pártnak”, de ő valójában, ha akarná, sem tudná befolyásolni a mögötte álló „bosszúszomjas MSZP-t”. – A kérdés: Miskolc a békés fejlődés útját választja, vagy olyan személyeket, akik a tisztséget nem Miskolc érdekében történő együttműködésre fogják felhasználni, hanem háborút hirdetnek – mondta.

Végül kinyilvánította: a kormány szeretne együttműködni a miskolci vezetéssel, szeretnék, ha folytathatnák azt az utat, ami 2010-ben megkezdődött.

További hírek

Olvasnivaló