Ugrás a tartalomra

Guzi Blanka: brutális érzés volt, amikor megláttam a diósgyőri fociszurkolók üzenetét

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. augusztus 05. hétfő 11:51
Hétfő reggel a négytagú magyar öttusacsapat is elindult a párizsi olimpiára, köztük ott van a diósgyőri színekben induló Guzi Blanka is. Az NSO Tv stábja mások mellett őt is megszólította a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Guzi Blanka. Fotó: Mocsári László

Pár napja kezdetét vette a XXXIII. nyári olimpia Párizsban, ahol Guzi Blanka személyében diósgyőri indulónak is szurkolhatunk a világ legnagyobb sporteseményén. Az olimpikon a Nemzeti Sportnak a felszállás előtt elmondta egyebek mellett, hogy ma még edzett egyet az uszodában.

– Van bennem egy jófajta izgatottság, ami egy magabiztos higgadtsággal társul. Gyerekkori álmom teljesül ezekben a napokban – fogalmazott.

Fotó: Juhász Ákos

Guzi Blankának rengetegen szurkolnak itthon, a diósgyőri labdarúgócsapat legutóbbi hazai, Paks elleni mérkőzésén egy drapériára írt üzenettel buzdították az olimpikont:

„Guzi Blanka, Diósgyőr veled!”

– Brutális, egészen elképesztő érzés volt látni a feliratot, libabőröztem tőle. Érzem, hogy rajtuk kívül is rengetegen ott állnak mellettem. Július 1-jétől minden reggel kaptam egy-egy szurkolói videót, de volt olyan, hogy akár kettőt, hármat is. Ez egy óriási plusz dolog, remélem, hogy mindenki láthatja majd az eredményét – nyilatkozta bizakodva Guzi Blanka.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Blankával az elutazás előtt klubja, a DVTK honlapja is beszélgetett. A sportoló itt is hangsúlyozta: gyerekkori álmát teljesítette be azzal, hogy olimpiai kvótát szerzett, amelynek első emlékképét is felidézte a nagy nap előtt.

– Általános iskolás koromban egy testnevelés órán fogalmazódott meg bennem először az olimpia gondolata, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen kis faluból, mint én kijusson egyszer. A világbajnokság előtt belenéztem a tükörbe, és az a kisgyerekkori énem nézett vissza rám, aki ezt a kérdést feltette. Most már tudok neki válaszolni, és tudom, mi kell ehhez ilyen messziről érkezve – fogalmazott.

Elárulta azt is, milyen várakozásai vannak az olimpia kapcsán.

– Két oldalról közelítem meg az olimpiát. Próbálom úgy megélni, mint a gyerekkori álmomat, és megélni miden egyes pillanatot, hogy majd a későbbiekben ebből tudjak meríteni a nehezebb napjaimon. Másrészről, amikor a verseny része következik, szeretnék úgy tekinteni rá, mint a korábbiakra. Amikor eljön a rajt, csak arra fókuszálok – mondta.

– Mindenki arról álmodozik, hogy olimpiai bajnok legyen. Nekem is itt van a fejemben, és úgy megyek ki, hogy ez a célom. Másrészről nagyon sok mindennek össze kell állni ahhoz, hogy valaki öttusában érmes legyen, főleg a lovaglás miatt. Ha meg tudom élni a pillanatokat minden számban, és ki tudom hozni magamból a napi maximumot, végezzek bárhol, akkor is boldog leszek. A célom, hogy ne csak a mosolygós Blanka menjen ki Párizsba, hanem a mosolygós is jöjjön vissza – fogalmazott.

Mutatjuk, mikor láthatjuk Guzi Blankát, íme, a női öttusa menetrendje a Párizsi Olimpián:

Augusztus 8., csütörtök, 14:30 – rangsoroló vívás
Augusztus 10., szombat, 9:30 | 13:30 – elődöntők (A|B)
Augusztus 11., vasárnap, 11:00 – döntő.

További hírek

Olvasnivaló