Ugrás a tartalomra

Guzi Blanka számára vonzerő a lovaglás a budapesti Európa-bajnokságon

mti.hu
Utoljára módosítva
2024. július 05. péntek 10:45
Az újdonsült világbajnoki ezüstérmes, ezzel olimpiai résztvevő Guzi Blanka számára nagy vonzerőt jelent, hogy a párizsi játékok előtt még egyszer versenykörülmények között lovagolhat, ezért is indul a budapesti Európa-bajnokságon, a négy magyar olimpikon közül egyedüliként.


"Azt már régóta tudjuk, hogy az olimpia előtt Budapest rendezi az utolsó, lovaglásos Európa-bajnokságot, és számomra egyértelmű volt, hogy ha kijutok az olimpiára, akkor is elindulok a kontinensbajnokságon" - mondta az MTI-nek a 25 éves, miskolci versenyző. Hozzátette, hogy a jóval megterhelőbb, selejtezőből, elődöntőből és döntőből álló egyéni indulást nem vállalta, de a váltóverseny jól illeszkedik a felkészülésébe, kiadós edzésnek tekinti a nyitó napi, hétfői szereplést.

Elárulta, hogy emlékeiben elevenen él a legutóbbi olimpia előtti kontinensbajnokság, amelyen szintén váltóbeli szereplést vállalt a Tokióra készülő, majd ott bronzérmes Kovács Sarolta. "A 2021-es oroszországi Európa-bajnokságon Sacinak én voltam a párja a váltóban, és nagyon szimpatikus volt, hogy elindult a versenyen. Bár nem nyertünk érmet, szép emlékként őrzöm azt a váltóversenyt, majd az azt követő egyénit is, ahol második lettem" - elevenítette fel Guzi, aki kiemelte, hogy az indulása melletti döntő érv a lovaglás volt. Véleménye szerint ugyanis a lovaglást versenyen lehet a legjobban "edzeni", mivel a versenyhangulatot tréningen nem lehet "előállítani".

"Bár az idei fő verseny az olimpia, annak rendelek alá mindent, bevallom, az is vonzerőt jelentett, hogy ott lehetek az utolsó lovaglásos Európa-bajnokságon, ráadásul hazai közönség előtt" - mondta a DVTK versenyzője, aki szívesen kilátogatna szurkolóként is az eseményre, de nem tudja, belefér-e az idejébe, ugyanis a vívóválogatotthoz is elutazik majd a tatai edzőtáborban, hogy a profi vívók segítségével erősítse vívótudását.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!