Ugrás a tartalomra

Guzi Blanka: „türelmesnek kell maradnom”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 31. szerda 09:16
Amit eltervezett, azt részben sikerült elérnie a budapesti öttusa világkupán Guzi Blankának: a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője döntőbe jutott, és bár a 26. hellyel nem feltétlenül elégedett, edzői szerint is jó irányba változik, ami a pontok gyűjtésében is meg fog mutatkozni.
Fotó: Magyar Öttusa Szövetség/Buza Virág

A fiatal öttusázó a 26. lett a budapesti öttusa-világkupa női döntőjében. Néhány nappal a verseny után kereste meg a Miskolc Televízió, kollégánknak vegyes érzésekkel értékelte teljesítményét. – Elégedetlen azért nem lehetek, mert úgy érzem, hogy az edzéseken nap mint nap megteszem, amit tudok, a munkában szívem-lelkem benne van. Hiszem azonban, hogy az idő igazolni fog, jó úton járok, csak türelmesnek kell maradnom. A továbbiakban az lesz célkeresztben, hogy a döntőben is jó szájízzel tudjam lezárni a számokat – fogalmazott Blanka.

A szavai szerint „katonás menetrendű” világkupán jól sikerült a selejtezője: úszásban egyéni rekordot döntött, a döntőben viszont ettől elmaradt egy picivel. A vívásban arra törekedett, hogy a legutóbbi versenyen mutatott mentális hibát kiküszöbölje – ez sikerült is, de valami mégsem működött száz százalékosan. A lovaglás aztán nemcsak őt, de magyar csapattársait is megtréfálta, nagyot kellett küzdeni a lovakkal Blanka elmondása szerint. És aztán a döntőben nem sikerült hozni azt a kiváló lövészetet, mint amit a selejtezőn láthattunk tőle.

– Nem akarok azonban ezen sem rágódni, mert képes vagyok nyomás alatt úgy lőni, ahogy elvárom magamtól. Az edzőim és én magam is látom, hogy jó irányba változok, és biztos vagyok abban, hogy ez az eredményekben is ki fog jönni – hangoztatta Blanka, aki megosztotta gondolatait az olimpiai szereplés kapcsán is. – Ebben a mezőnyben még fiatal és így rutintalan is vagyok, én tehát inkább arra szeretnék összpontosítani, hogy megismerjem önmagam, javítsam a hibákat, tudjam, hogyan tudok kijönni a verseny közbeni hullámvölgyekből. Aztán majd jöhetnek a pontszámok is.

Nincs megállás, jövő héttől már Bulgáriában, két világkupán versenyeznek a magyar öttusázók, köztük Blanka is. Aztán egy edzőtábor következik, ami a székesfehérvári világkupadöntőre készíti fel sportolóinkat. – Van feladat bőven, most jön még csak a java – tette hozzá Guzi Blanka.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!