Ugrás a tartalomra

Gyártásszimulációs ipari robotok az Andrássyban!

minap.hu//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. május 31. kedd 19:54
A hatalmat nem fogják átvenni, ellenben segítenek a gyártásban használatos gépek működésének modellezésében. A KUKA névre hallgató robotokat kedden adták át az Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikumban.

A projekt jelentőségéről Molnár Péter, Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója beszélt. Az Andrássyról szólva elmondta, hogy „az iskola számára mindig is fontos volt, hogy a kor legmodernebb technológiájával oktassa a tanulókat”.

Felidézte, hogy a szakképzés vonzóvá tételének egyik alapja a megfelelő, korszerű infrastruktúra. Emellett naprakész oktatói tudást is biztosítania kell a szakképzésnek – folytatta. „Úgy gondolom, ezzel az eszközátadással a Szakképzés 4.0 során megfogalmazott mindkét alappillér teljesül ebben az iskolában” – foglalta össze gondolatait.

Képgalériánk az átadóról; Fotók: Mocsári László

A szót Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja vette át. A projekt elemeit bemutatva arra tért ki, hogy a cél: „az oktatási rendszer támogassa a gazdaság fokozatváltását”. Kifejtette, a digitalizáció, az automatizáció és a robotika jelentik értelmezése szerint az említett fokozatváltást.

Arról is beszélt, hogy olyan tudást akarnak nyújtani a jövő szakembereinek, ami ma még nem feltétlenül van jelen minden vállalatnál. „A versenyképességünket az fogja adni, hogy mennyire tudunk lépést tartani a technológiával” – fogalmazott.

Az átadott eszközről szólva elmondta: a szükséges elméleti részt megtanulják a diákok, most már a gyakorlatban is próbára tehetik tudásukat. Mindemellett arra is kitért, hogy a Miskolci Szakképzési Centrum akkreditált vizsgaközpont lett, a turizmus-vendéglátás területén pedig ágazati képzőközpontot hozott létre.

Kovács Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében felidézte az intézmény történetét, illetve az eszköz kapcsán olyan szavakat emelt ki, mint a fejlesztés, a foglalkoztatás és a versenyképesség. Utóbbi fontosságát külön is hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!