Ugrás a tartalomra

Gyereknapra menjünk a tűzoltólaktanyába!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 23. hétfő 11:34
Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui - Miskolcon is.

Az ország 373 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. Miskolcon a Dózsa György utca 15. és a Kerpely Antal utca 12. alatt található tűzoltó-laktanyák kapui nyílnak majd ki az ifjak előtt.

Fotók: Nyílt nap a tűzoltóságon 2019-ben; MiNap-archív; Fotók: Juhász Ákos

A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 225 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket.

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket, akik most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig - tudatja a Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

További hírek

Olvasnivaló