Ugrás a tartalomra

Gyermeklátogatásból késelés

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 04. szerda 09:58
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt, aki öt hónapos gyermekét látogatta volt élettársánál, azonban vitatkoztak, a nőt megverte, késsel fenyegette, kutyáját megszúrta.

A vádirat szerint a vádlott 2023. szeptember elején az esti órákban, ittas állapotban egy barátjával megjelent volt élettársa borsodi kisvárosban lévő házánál, hogy megnézze öt hónapos közös gyermeküket - áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szerdán kiadott közleményében.

Mint írják, a nő kihozta a gyermeket, átadta a vádlottnak, aki ekkor elővett egy nagy méretű kést, a nő elé tartotta, majd visszatette a ruházatába. Ittassága miatt elveszítette az egyensúlyát, gyermekét elejtette, de nem került a földre, mert a nő elkapta.

A vádlott barátja felvetette az élettársi kapcsolat helyreállítását, a nő az italozó életmódra hivatkozva ezt elutasította, mire a vádlott a gyermeküket kezében tartó nőt arcán többször megütötte, amikor menekülni próbált, földre lökte, testszerte rugdosta.

A sértett segítségül érkező férfi testvérét késsel fenyegette, be akart jutni a házba is, de a család bezárkózott, így az ajtót rugdosta és azt kiabálta, hogy mindenkit megöl, dühében az udvaron tartózkodó kutyát oldalba szúrta.

Gyermekével a szomszédos házba menekülő volt élettársát tovább üldözte, bement utána a hálószobába, ütlegelte, cselekményének az vetett véget, hogy az anyja megérkezett és a vádlottól elvette a kést, majd elvezette a helyszínről.

A bántalmazás során a nő könnyebb sérüléseket szenvedett el, míg a kutya elpusztulását a kiérkezett állatorvos azonnali beavatkozása akadályozta meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott - zárul a közlemény.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!