Ugrás a tartalomra

Gyűjtés és veteránjármű felvonulás a MÁSA árváiért

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. szeptember 05. csütörtök 12:56
Tárgyi adományokat gyűjtenek a menhely állatainak szombaton a More Than Classic autós, motoros közösség szervezésében.
A tavalyi gyűjtésen / Fotók: magánarchívum

Mostanra hagyománnyá vált, hogy minden évben megrendezik a „Kerekeken az állatokért” jótékonysági akciót a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) kutyái és cicái javára. Idén ez szeptember 7-én, szombaton 10-től 14 óráig a Pesti úti Auchan parkolójában lesz. Az autóval, vagy motorral érkezőket pedig már 9 órától várják. Számukra lezárt parkolóhelyet biztosítanak. 

Az adományozóktól elsősorban tárgyi adományokat, tehát tápot, tisztítószert, papírtörőt, gumikesztyűt, szemetes zsákot, tiszta rongyokat, törülközőket, plédeket, állatgyógyszereket, macskaalmot, valamint plüssöket és labdákat várnak, amivel a kedvencek tudnak játszani. Cserébe matricákkal kedveskednek nekik. A helyszínre kitelepül a MÁSA standja, ahol pénzadományt is elfogadnak.

 Az összegyűjtött tárgyi adományokat platós autókra pakolják fel és 14.30-kor 30-40 fős veterán autós, motoros konvojban elindulnak a MÁSA telephelyére. Ennek résztvevőit Horváth Rita, a MÁSA telephelyének vezetője körbevezeti a menhelyen. 

- Ötödik alkalommal rendezzük meg jótékonysági akciónkat a MÁSA állatai javára, úgyhogy az idei gyűjtést fél jubileumnak tekintjük. Mostanra a keleti régió legnagyobb autós csapatait, összesen több mint tíz autós és motoros csoportot sikerült bevonni ebbe a kezdeményezésbe, akik látványos járművekkel érkeznek. Az alkalmat helyi vállalkozások is támogatják. Eddig a harmadik alkalom volt a legsikeresebb, amikor 4 tonna táp gyűlt össze – nyilatkozta portálunknak Zsóka István ötletgazda, a More Than Classic veterán járműtulajdonos csoport vezetője. 

Felhívta rá a figyelmet, hogy az ötven-száz járműből álló bemutatón az oldtimerektől kezdve, a rally autókon keresztül, a youngtimereken át, a 21. századi tunning autókig sok érdekesség látható lesz. A motorok között lesznek oldalkocsis régi járgányok, gyorsasági és egyéb darabok. Az eseményt azonban most nem autóstalálkozó jelleggel szervezik, így durrogtatni nem fognak.

Tavaly is sok veterán autós jött el.

 - Az autósok közül sokan tartunk kutyát, mindannyian szeretjük az állatokat. A More Than Classic tagjaiként miskolciak vagyunk és mivel a MÁSA-ban nincsen altatás és általában több száz állat szokott náluk lenni, ezért gyűjtünk nekik. Többen örökbe is fogadtunk már. Személy szerint én a menhelyről, de az utcáról is mentettem már meg kutyát. Jelenleg egy yorki-tacskóm, egy közép-ázsiai juhászkutyám és egy vizslám van – árulta el az ötletgazda. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!