Ugrás a tartalomra

Ha a karácsony alig vár, a Vöröskereszt csúcsra jár 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. december 19. hétfő 16:56
Hétfő délután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Képalkotó Diagnosztikai Centrumának támogatásával a Szinva teraszon várták meleg étellel a Magyar Vöröskereszt munkatársai a rászorulókat.
Fotók: Magyar Vöröskereszt

A kórház munkatársai immár harmadik éve gondolkodtak azon, hogyan tudnának segíteni a rászorulókon.

– 2019-ben ruhagyűjtést szerveztünk, de tavaly pénzt gyűjtöttünk, amiből szegény családokat és egy állatmenhelyt segítettünk – idézte fel Papp Tímea osztályvezető főorvos stábunknak, aki hangsúlyozta: ezekben az időkben egyre többen kerülnek perifériára, így nem csupán pénzre, de ruha- és ételadományra is szükségük van.

– Látjuk a sorakozó nyugdíjasokon, hogy sokszor nem maguknak, hanem az unokáiknak szánják az ételt – mutatott rá.

A Képalkotó Diagnosztikai Centrumának munkatársai kétszáz adag meleg étellel, süteménnyel és forró teával készültek az alkalomra. Mint azt a Vöröskereszt megyei igazgatója is kiemelte, a kórház dolgozói keresték meg őket a felajánlással, így a hagyománynak megfelelően a közelgő ünnepek előtt közösen tudtak segíteni a rászorulókon.

Grubert Roland érdeklődésünkre beszámolt arról is, december mennyire sűrűnek bizonyul a karitatív szervezet életében, miután megyeszerte sok ezer családnak juttattak el tartós élelmiszer- és tisztítószer-csomagot – ehhez kapcsolódóan több megyében is gyűjtéseket bonyolítottak a nagy áruházakkal. Sőt, a Borsodban letelepült ötszáz ukrajnai család is részesült az adományokból. Mindemellett – húzta alá Grubert Roland – non-stop működik a háromszázhúsz férőhelyes Hajléktalanokat Gondozó Központjuk, ahol az ünnepek alatt is fogadják majd a betérőket.

A jótékonyság folytatódik: kedd délben a Baross Gábor utcai népkonyhán kétszáz adag töltött káposzta készül majd. A Mindenki karácsonya hagyományos ünnepi műsor délután két órakor kezdődik a nappali melegedő helyiségében, majd azt követően bejgli, üdítő, forralt bor, ajándékok kiosztásával zárul a program.

Pénteken fél tizenkettő és egy óra között pedig vállalkozók által felajánlott háromszázötven tartós élelmiszercsomagot osztanak ki a Baross Gábor utcai intézmény parkolójában felállított sátorban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!