Ugrás a tartalomra

Ha október közepe, akkor Barátság Maraton

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 16. szombat 09:02
Miskolc belvárosa ad otthont jövő vasárnap a Barátság Maratonnak. A verseny a járműforgalmat több helyszínen is érinti.
A rendezvény tavaly is igen népszerű volt. Fotó: MiNap-archív/Végh Csaba

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club közös rendezvényét négy egyéni távon (minimaraton, kismaraton, félmaraton, maraton) tartják meg, de lesz félmaratoni váltó, valamint két gyermekfutam is. Az előzetes nevezés már lezárult, de a helyszínen, a Generali Arénánál kialakítandó versenyközpontban október 16-án (szombat) 15-től 18 óráig, míg a verseny napján 9:30 és 11:30 között is lesz lehetőség nevezni.

A maraton 2001-ben civil kezdeményezésre indult, melyet idén huszadik alkalommal rendeznek meg. A több távon meghirdetett futóversenyt október 17-én, vasárnap tartják meg 6:30 és 16 óra között. A sporteseményt néhány évvel ezelőtt invitálta az önkormányzat Miskolc központjába, azt megelőzően az egyetemvárosban volt a versenyközpont. A Veres Pál polgármester fővédnökségével és a városi önkormányzat támogatásával megrendezendő utcai futófesztivál idén is több utcát érint a belvárosban, melyeket a fenti idősávban lezárnak a gépjármű-forgalom elől.

A Görgey Artúr, Corvin, Vörösmarty, Uitz Béla, Toronyalja, Petőfi Sándor, Dayka Gábor, Déryné, Serbu Adolf, Horváth Lajos, Szentpáli, Szilágyi Dezső, Budai József, Görgey Artúr, Corvin, Dankó Pista utcák, továbbá a Városház tér, a Hősök tere és a Sportcsarnok menti állomások által meghatározott szakaszok lesznek lezárva az autók elől ezen a napon. A gyalogosok közlekedése, áthaladása ugyanezeken a területeken biztosított lesz.

A verseny ideje alatt az Erzsébet téri Termelői napra érkező szállítójárművek ki- és behajtását a MIÖR munkatársai irányítják majd. Az érintett közlekedési csomópontokban a nap folyamán rendőri-rendészeti, illetve versenyszervezői biztosítás és tájékoztatás segíti az autósokat. A forgalmi korlátozások a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., továbbá az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. („Volán”) buszjáratainak az útvonalát is érintik, ezekről a változásokról az MVK és az ÉMKK idejében tájékoztatja majd az utazóközönséget. A maraton befejezését követően, délután 5 órától kapcsolják vissza az érintett kereszteződésekben a nap folyamán addig sárgán villogó közlekedési lámpákat.
 

(Borítóképünk a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Miskolci Barátság Maraton során készült.)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!