Ugrás a tartalomra

Halálos paneltűz Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 26. vasárnap 15:27
Kora délután érkezett jelzés a tűzoltóknak arról, hogy Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában, ahol egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren, egy holttestet találtak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap délután az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem a tűzeset körülményeit vizsgálja.

Nem ez volt az egyetlen halálos kimenetelű tűzeset karácsony másnapján az MTI tájékoztatása szerint. Vasárnap délelőtt fél tizenkettőkor a rendőrség jelezte, hogy egy vecsési, Ady Endre utcai családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A helyszínen tűz már nem volt, de nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott.

Fél egykor Szentes külterületén gyulladt ki egy húsz négyzetméteres romos ház, amely a tűzoltók kiérkezésekor már teljes egészében égett, és a teteje is beszakadt. A tüzet egy órán át oltották, majd a romok átvizsgálásakor egy holttestet és egy szétégett gázpalackot találtak - írták.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb tragédiával végződő tűzben egyedül élő idős emberek vesztik életüket, ezért azt kérték: a család szerezzen be nekik füstérzékelőt, amely időben jelzi a veszélyt.

(Borítóképünk illusztráció: MiNap-archív, Juhász Ákos felvétele)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!