Ugrás a tartalomra

Hamarosan elkezdődhet az Avasi kilátó felújítása

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. augusztus 16. kedd 17:51
Simon Gábor szerint az avasi fejlesztések jól haladnak: a Horváth-tetőt napokon belül átadják, a kilátó felújítása várhatóan még idén elkezdődik és lassan összeáll az Avas-tetői fejlesztések közbeszerzési dokumentációja is.

Simon Gábor. Fotó: Juhász Ákos

Rendben zajlanak az Avas-tető megújítását célzó fejlesztések, hiába próbálja ennek ellenkezőjét sugallni cikkeiben a megyei napilap. A megújult Horváth-tetőt a napokban adják át hivatalosan és második ütemként az Avasi kilátó felújítása is rövidesen elkezdődhet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője.

A politikus kijelentette, bár folyamatos ellenszélben kell dolgozniuk, a miskolci projektek jól haladnak. „A kormányzati elvonások mellett nem segíti a munkánkat az sem, hogy folyamatosan változnak az önkormányzatokra vonatkozó szabályrendszerek, melyekhez nekünk alkalmazkodni kell. Emellett már csak mellékvágánynak tekinthető, hogy a megyei napilap valótlan cikkei ellen is folyamatosan küzdünk” – jelentette ki Simon Gábor, aki emlékeztetett, a polgármesteri hivatal az elmúlt hónapokban öt sajtópert nyert meg az újsággal szemben, és a közelmúltban, az Avas-tetővel kapcsolatos cikkek ügyét is jogi útra fogják terelni.

Annak, aki nem ismerné az előzményeket: a megyei napilap a közelmúltban két cikkben is foglalkozott a fent már említett fejlesztésekkel: egyik az Avasi kilátó, másik pedig az Avas-tető fejlesztéséről szól részletesen. Simon Gábor szerint ezekben a cikkekben azonban több hazugság is tetten érhető.

- Tavaly augusztusban Szunyogh László főépítész egy fórumon beszélt, ezt követően pedig jómagam sajtótájékoztatón szóltam arról, hogy a történelmi Avas fejlesztését három ütemben képzeljük el. Első a Horváth-tető beruházása, mely már elkészült, és a helyiek már a hivatalos átadó előtt birtokba is vették. A második ütem a kilátó renoválása, amivel kapcsolatban úgy fogalmaztam korábban, hogy bízunk benne, hogy 2022-ben meg tudnak indulni a felújítási munkák. Nos, ebben sem változott semmi, a közbeszerzési dokumentáció összeállt, most már csak az illetékes kormányzati hatóságon múlik az, hogy mikor írhatjuk ki magát a közbeszerzést, melynek végét kihirdethetjük a kivitelezőt. A munkálatokra 530 millió forint áll rendelkezésre, ám amennyiben ez a forrás nem elengedő, átcsoportosítással fogjuk megoldani, hogy a beruházás befejeződhessen – jelentette ki a frakcióvezető, aki hozzátette: az az állítás is téves, hogy lejárt volna a kilátó építési engedélye, a felújítás ugyanis bejelentés-köteles, ez pedig megtörtént.

A harmadik ütemben pedig a kilátó előtti terület újulhat meg, erről szintén írtunk már sokszor, legutóbb éppen a múlt hétvégén. „Ide egy amfiteátrumszerű teret, éttermet, új sétányokat és komfortpontokat alakítanánk ki. Ezzel kapcsolatban jelenleg a közbeszerzési dokumentáció összeállítása zajlik, melyet az illetékes kormányzati hatósághoz nyújtunk majd be engedélyezésre – zárta a politikus.

 

További hírek

Olvasnivaló