Ugrás a tartalomra

Hamarosan kezdődik az U16-os női kosár EB a DVTK Arénában

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 16. péntek 12:36
A DVTK Aréna ad otthont az A divíziós U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságnak. Az augusztus 24-ig tartó tornán a kontinens tizenhat legjobb csapata vesz részt. A magyar válogatottat a DVTK Kosárlabda Akadémia három játékosa, Ocsenás Móna, Berzy Petra és Fárbás Emma is erősíti – közölte szerkesztőségünkkel a DVTK.
Balról: Ocsenás Móna, Berzy Petra, Fárbás Emma / Fotó: DVTK

Mint írják: az elmúlt 10 év legrangosabb nemzetközi sporteseményének ad otthont a DVTK Aréna. Európa 16 U16-os válogatottja lép pályára, köztük a házigazda magyar válogatott is. 

Szabó Tamás, a DVTK főtitkára is hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy házigazdái lehetnek a nagyszabású ifjúsági sporteseménynek. – Óriási megtiszteltetés, hogy Miskolcon, a DVTK létesítményében rendezhetünk egy ilyen kiemelt jelentőségű ifjúsági sporteseményt. Ez a legrangosabb torna, melynek a város otthont adhat az elmúlt tíz évet tekintve. Nagyon szeretnénk jó házigazdái lenni az eseménynek, és mindent megteszünk, hogy az eredményes szereplés mellett jól is érezzék magukat a csapatok, valamint, hogy megismerjék városunk értékeit – mondta. 

Dr. Kiss János, Diósgyőr és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei 2. számú választókerület országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a rendezvény fontos állomása lehet a profi játékossá válás hosszú és kihívásokkal teli útján, ami megegyezik a DVTK utánpótlásképzésének hosszú távú terveivel is. – Örülök, hogy Miskolc minden téren a magyar kosárlabda egyik fellegvára. A DVTK az idei magyar bajnok a nők között, több játékost adva a magyar válogatottba, miközben a nemzetközi kupában is nagyszerűen szerepelt a csapat. De csak akkor tudunk az élmezőnyben maradni, ha a folyamatosan építjük a jövőt is. Ezért jó hír, hogy Európa-bajnokságot rendezünk az U16-os válogatottaknak, mert ez még több fiatalt terelhet a sportág felé. S bár a mostani korosztályos válogatott csapatba is adunk diósgyőri játékosokat, ami nagyszerű dolog, de a cél az, hogy a DVTK felnőtt csapatában is egyre több diósgyőri nevelés játsszon – hangsúlyozta. 

Az Európa-bajnokságon 16 csapat vesz részt, több száz sportoló és vendég érkezett Miskolcra. Három diósgyőri akadémista is bekerült a 12 fős keretbe.

Ocsenás Móna, Berzy Petra és Fárbás Emma abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy hazai pályán szerepelhetnek. Móna, a válogatott irányítója már hetek óta nagyon izgatott, és bizakodva várja a rajtot. – Nagy izgalommal várja az egész csapat ezt a tornát. Nekünk, DVTK játékosoknak ez különösen hazai pályának mondható. Ez természetesen nagyon jó érzéssel tölt el bennünket, hiszen még inkább hazai, saját környezetünkben képviselhetjük Magyarországot – fogalmazott.

A torna kiemelt mérkőzéseit, valamint a magyar válogatott csoporttalálkozóit a DVTK Arénában rendezik. Az eseménynek a DVTK kosárlabdacsapatainak fellegvára mellett a Miskolci Egyetemi Körcsarnok is otthont ad. Az U16-os Magyar Női Kosárlabda Válogatott a B csoportban szerepel, és -sorrendben - Franciaországgal, Izraellel, valamint Görögországgal mérkőzik augusztus 16-án, 17-én és 18-án. Mindhárom találkozó 18 órakor kezdődik. Az Európa-bajnokság csoportkört követő párosításai és kezdési időpontjai az első három mérkőzést követően válnak ismertté. Minden érdeklődő és sportszerető díjmentesen buzdíthatja a korosztályos nemzeti együttest a torna egésze folyamán. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!