Ugrás a tartalomra

Hamarosan nyit a Fekvő Róka

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. május 23. csütörtök 11:35
A vége felé közelednek a munkálatok, és lassan minden a helyére kerül az egykori Anna terasz helyén hamarosan megnyíló új vendéglátóhelyen.
Mocsári László képgalériája

Elkészült az egykori Anna terasz helyén megépült legújabb cukrászda, amely könnyed eleganciájával június 1-től várja majd a miskolciakat és a turistákat Miskolctapolcán a Barlangfürdő bejáratával szemben.

A Fekvő Róka elnevezésnek természetesen különleges és helyhez kötött története van, amely mint megtudtuk még nem publikus. - Mindent a maga idejében - mondta Poncsák Pál, az üzemeltető Avalon Park Kft. ügyvezetője, aki annyit azonban mégis elárult róla, hogy olyan márkát akartak létrehozni és felépíteni, amely nemcsak magát építi, hanem a körülötte lévő desztinációt is. Vagyis azt szeretnék, ha ez a vendéglátóhely, mint márka fejlesztené azt a helyszínt, ahol található, szűkebb értelemben véve a Barlangfürdőt.

Fotók: Mocsári László

– Ez a hely nem csupán egy cukrászda szeretne lenni, hanem olyan közösségi tér is, ahol a betérő vendégek örömüket lelik az együttlétben és a kínálatban, hiszen az itt elfogyasztott kávé, sütemény, fagylalt vagy egy gourmet franciapirítós tökéletes nyitánya vagy befejezése, netán megkoronázása lehet egy, a környéken eltöltött kellemes családi napnak – hangsúlyozta, majd rámutatott, hogy az új vendéglátóegység értékteremtő beruházás. Nem az a célja, hogy azonnali megtérülést eredményezzen, hanem az, hogy kéz a kézben járjon a Barlangfürdővel, Miskolctapolcával és a várossal. 

A vendéglátóhely építése év elején kezdődött el. Az Avalon Center Kft. csaknem két évvel ezelőtt vásárolta meg az épületet. A fejlesztés célja, hogy a klasszikus francia stílusban megépült cukrászda a város ékköve legyen és a miskolciakon kívül turistákat is idevonzza.– Tizenkét évig állt itt üresen és elhagyatottan ez a terület. Most talán ezzel kapcsolatban is elmondhatjuk azt, hogy a városban végzett minden beruházásunk hozzájárul Miskolc fejlődéséhez azáltal, hogy az ilyen és ehhez hasonló „szégyenfoltokat” igyekszünk felszámolni – nyilatkozta az Avalon Center Kft. ügyvezetője. Tóth Róbert emlékeztetett, hogy a Központi Leánykollégium folyamatban lévő újjáépítése mellett a hamarosan megnyíló cukrászda a cég beruházásainak egy újabb állomása, amely csaknem háromszázmillió forintból valósult meg.   

A fűtő és hűtőberendezéssel ellátott vendéglátóhely beltere hatvan fő befogadására alkalmas, kültéri terászáról lélegzetelállító látvány nyílik a dús növényzetű, mediterrán jegyeket magán viselő fürdővárosra, a csónakázó tóra és a Miskóc nemzetség alapította Bencés apátság romjaira.

A cukrászda mellett létesült egy úgynevezett fagylaltkiadó helyiség is, amely minden szezonban kínál majd valamilyen, az évszaknak megfelelő ínyencséget helyben fogyasztásra és elvitelre is. 

A klasszikus francia hangulatot megidéző cukrászda kínálata javarészt a klasszikus ízeket idézi majd, de a manapság már trendinek számító mentes desszertek kedvelői is válogathatnak majd a finomságok közül. Az egységek biztonságos üzemeltetését kilencfős személyzet látja majd el. 

Mint arról lapunk már többször is beszámolt, a Barlangfürdő előtti tér és az őspark tavaly újult meg teljesen. A többi közt új burkolattal, új növényzettel és megújult csónakázótóval, és most már az az Anna terasz helyén felépült ékszerdobozzal, a Fekvő Rókával is találkozhatnak a Miskolctapolcára látogatók.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!