Ugrás a tartalomra

Hamis meghatalmazással jutott nagy értékű mobiltelefonokhoz

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 02. csütörtök 12:23
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy 43 éves budapesti férfival szemben.

A vádirati tényállás szerint, a férfi 2016. január 22-én megjelent az egyik magyarországi távközlési szolgáltató tiszaújvárosi üzletében, ahol az értékesítőnek átnyújtott egy hamis tartalmú meghatalmazást, mely szerint egy korlátolt felelősségű társaság meghatalmazottjaként teljes jogkörrel kíván eljárni telefonvásárlás céljából. A meghatalmazás átadását követően, az értékesítő elkészítette a részletfizetésről szóló szerződést és átadott a vádlottnak két mobiltelefont összesen 394 ezer forint értékben.

A vádlott a telefonok vételárának előlegeként 19.980 forintot kifizetett, majd a készülékekkel együtt távozott az üzletből.

A vádlott a későbbiekben a törlesztő részleteket nem fizette meg – ez már a telefonok vásárlásakor sem állt szándékában – és a készülékeket ismeretlen személyeknek értékesítette.

A férfit – aki a bűncselekmény elkövetése után hosszú ideig ismeretlen helyen tartózkodott, majd külföldön töltötte szabadságvesztés büntetését – a Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!