Ugrás a tartalomra

Hangszermustra az Avasi Közösségi Kávézóban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 23. szerda 16:21
Egyre csak szaporodnak a vásárok az Avasi Közösségi Kávézóban, ahol a „hagyományos” bolhapiacok mellett az elmúlt néhány hónapban volt már gardróbvásár és bababörze is. November 26-án a hangszermustrán a sor, ahol zenéléshez, vagy hangrögzítéséhez szükséges eszközöket lehet majd adni-venni és cserélni. 
Juhász Ákos és Mocsári László archív felvételei a kávézó tavalyi rendezvényeiről

Az elmúlt évtizedekben nem volt a környéken olyan piac, ahol a zenészek értékesíthették volna a használt hangszereiket és kiegészítőiket. Különösen utóbbiak esetében lehet segítség egy ilyen speciális börze, bizonyos elektromos berendezések ugyanis idővel elavulnak, de ennek ellenére jó szolgálatot tehetnek még valakinél – tudtuk meg Fehér Sándor szervezőtől.

A november 26-án, 14 és 17 óra között a Dialóg Egyesület által működtetett Avasi Közösségi Kávézóban sorra kerülő hangszermustrán helye van minden olyan feleslegessé vált eszköznek, amely akusztikus, vagy elektromos zenélésre, illetve annak rögzítésére szolgál, a hangszerek és alkatrészeik mellett jöhetnek például effektek, erősítők, hangfalak, stúdióeszközök, állványok is.

A program mindenki számára ingyenes, de aki eladásra vagy cserére szánt tárgyakat hoz, annak ki kell töltenie egy rövid regisztrációs űrlapot, amelyen azt is jelzi, hogy körülbelül mennyi területre lesz szüksége.

Egyelőre kevesen jelentkeztek, aminek oka Fehér Sándor szerint az, hogy a zenészek változó elfoglaltságaik miatt nehezen mondanak bármire határozott igent vagy nemet. Úgy véli, arra mindenképpen jó lesz az alkalom, hogy híre menjen a lehetőségnek, és miközben néhány eszköz gazdát cserél, lehessen beszélni a közösségi kezdeményezésű program folytatásáról is.

Fehér Sándor emellett szeretné újraindítani az Avasi Közösségi Kávézóban korábban rendszeresen megtartott Szólam Klubot is. Ennek előszele lehet a hangszermustra után, 18 órakor kezdődő „örömzene”. A zenészek számára nyitott a lehetőség: bárki eljátszhat egy-két dalt, és akár kipróbálhatja a frissen beszerzett hangszereit is.

(A Facebook-esemény ITT tekinthető meg.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!