Ugrás a tartalomra

Hárman fulladtak a Tiszába Tokaj környékén, a Spider segített megtalálni a holttesteket

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 03. szerda 10:55
Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.
Fotó: police.hu

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy az áldozatok - egy 50 éves férfi, egy 17 éves fiú és egy 16 éves lány - hétfő délután, fürdőzés közben tűntek el a folyóban. Személyes holmijukat, valamint egyikük kutyáját járókelők találták meg, ők értesítették a rendőrséget.
    
A hatóság nagy erőkkel kereste az eltűnteket. A kutatásban a vármegyei rendőrök mellett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a katasztrófavédelem és társszervek, köztük speciális mentők és búvárok vettek részt.
    
Dobi Tamás, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a hatóság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

"Tegnap este a Legott Mentőcsoporttól kaptam értesítést, miszerint Tokajnál az egyik stégen ruhákat és személyes tárgyakat találtak, amiket egy németjuhász kutya őrzött. Az éjszaka folyamán a Legott mentőcsoport megkezdte a kutatást, adatokat gyűjtött, a hatóságok pedig megkezdték a ruházathoz tartozó személyek felkutatását, illetve elkezdték a szárazföldi keresést. Ma reggel hivatalos felkérést kaptunk a vízi rendészettől, így a Spider Mentőcsoport elindult a helyszínre 2 fővel, 2 kereső kutyával, és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület 2 tagjával. Kiérkezésünkkor folyt a műszeres kutatás. Délután Hope jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője pedig a víz alól a felszínre hozta őket"

- számolt be közösségi oldalán az akcióban részt vevő Lehoczki-Spider László.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!