Ugrás a tartalomra

Hárman vesztették életüket a reggeli balesetben Méránál (fotókkal)

Balogh Csilla / Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 24. hétfő 13:56
Vonat és személyautó ütközött Méra külterületén hétfőn kora reggel. A Miskolc-Hidasnémeti vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre és egy szakaszon pótlóbuszos közlekedésre kell számítani.
Fotók: Osztie Tibor

Délre befejezték a baleseti helyszínelést és a műszaki mentést Méránál, így ismét közlekednek a vonatok Forró-Encs és Novajidrány között. Kora délután helyreállhat a menetrend a Miskolc-Hidasnémeti vonalon - tette közzé a legfrissebb információkat a MÁVINFORM a Facebook oldalára. 

11:34 Helyszínen tartózkodó kollégánk úgy tudja, hogy a kocsit vezető fiatal férfi mögött ketten, két nő ült a kocsiban. Úgy tudjuk, szalaszendi és mérai lakosokról van szó. A feltételezések szerint nem használták a biztonsági övet. A kereszteződésben működött a lámpa (amit egyébként az is megerősít, hogy a baleset után, jelen pillanatban is pirosan villog), tehát a tilos jelzés ellenére hajthatott a sínekre az autó.

A környéken élők megrendültek a szörnyű baleset miatt, szörnyethalt az autóban tartózkodó három személy.

méra vasúti baleset

Az ütközés erejét mutatja, hogy a motor gyakorlatilag kiszakadt, kirepült az autóból. A járművet több száz méteren át tolta a vonat.

Dél körül egyébként egy mozdony érkezett a helyszínre, hogy elvontassa a vonatot.

Osztie Tibor képgalériája

Korábban írtuk:

Az ütközés következtében a gépkocsi a mozdony alá szorult. Az encsi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével húzták ki a járművet a vonat alól.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője portálunknak elmondta, hogy a baleset, amelyben az elsődleges információk szerint hárman vesztették életüket, reggel 8 óra előtt történt eddig ismeretlen körülmények között a Forró, Encs és Méra között húzódó vasútvonalon egy átjárónál.

A MÁVINFORM hivatalos bejegyzése alapján a fénysorompó megfelelően működött. Miskolc-Hidasnémeti vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre és egy szakaszon pótlóbuszos közlekedésre kell számítani.

(Borítókép: MÁVINFORM Facebook)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!