Ugrás a tartalomra

Harminchárom újabb facsemete került az Újszülöttek Parkjába az Avason

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 30. szombat 21:18
Szombaton az elmúlt év során született gyermekek érkezését ünnepelték meg ezen a rendhagyó módon is a 11. Újszülöttek Parkjában, amelyet Fodor Zoltán a Velünk a Város önkormányzati képviselőjének ötlete és támogatása alapján hoztak létre.
Fotó: Mocsári László

Az újszülöttek érkezését megünneplő faültetés koncepcióját a képviselő először tíz évvel ezelőtt ültette át a gyakorlatba, létrehozva a városban az első ilyen jellegű parkot. Azóta évente nőtt a számuk, immár a tizenegyedik van soron. Ez a kezdeményezés népszerűségét is mutatja, hiszen azért kell újabb és újabb területeket kijelölni, mert sok család él ezzel a különleges lehetőséggel.  

Szombaton harminchárom család látogatott el Miskolcon az Avason lévő Újszülöttek Parkjába, hogy Fodor Zoltánnal együtt elültessék a facsemetéket, a saját csemetéik érkezésének megünneplésére. 

A képviselőtől megtudtuk, hogy idén 33 gyermek született a választási körzetében, valamennyivel kevesebben, mint a korábbi években. Ez már a tizenegyedik ilyen park és szándékában áll jövőre létrehozni a tizenkettediket is. Több facsemetét vásároltak, összesen 68-at, a fennmaradókból a korábbi ültetések után kipusztult fákat pótolták. „Egyetlen szülőnek sem kell aggódnia, a kiszáradt, kitört, elpusztult fákat folyamatosan pótoljuk. Törekszem arra, hogy különböző fafajtákat ültessünk el, hogy változatos és szép legyen az újszülött parkok faállománya” – ismertette Fodor Zoltán. 

Kiss Norbert Olivér édesapja elmondta, három éve élnek Miskolcon, de nem kertesházban, így éltek a lehetőséggel, hogy ezentúl ez a fa is jelképezze a gyermeküket és azt, hogy itt éltek. 

„Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, a védőnőnk szólt róla. Reméljük, hogy életben fog maradni a fa, mi is igyekszünk majd tenni érte. A fa az életnek a szimbóluma” – adta tudtunkra az egyik kisfiú, Matéz Dominik édesanyja. 

A harminchárom facsemete elültetése után valóságos kiserdő áll az Avason. Reméljük megmaradnak és nagy fává cseperedve valódi erdőnek örülhetnek majd az itt élők.

És még több fotó a galériában. Kattints a képre! 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!