Ugrás a tartalomra

Három nap, több mint harmincezer résztvevő a XII. Avasi Borangoláson

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 05. szerda 22:54
Véget ért a XII. Avasi Borangolás, a szervezők kipihenték magukat, rendet raktak maguk után, aztán számoltak. Az eredményt közleményben osztották meg.
Ismét jó buli volt. Fotó: Juhász Ákos

Azt írják: "a megszámlálhatatlanul sok élmény mellett jó érzés a kézzel fogható eredményekre egyaránt visszatekinteni, ezt szeretnénk most veletek is megosztani".
A számok szerint tehát, a három nap alatt 32 ezer résztvevő látogatott az Avasra, csak szombaton 18 ezer ember mulatott együtt a hegyen, három koncerthelyszínen, nyolcvan egyéb helyszínen, negyvenkilenc nyitott magánpincében és tizenhét sátornál. Ők összesen hatvankét pincészet és hét sztárborászat 19 ezer palack borát fogyasztották el, amit 7 ezer nyolcszáz darab újrahasznosított pohárba töltöttek.

Fotó: Osztie Tibor

"Május harmadik hétvégéjén tizennyolc vendégváróhely finomságait kóstolhattuk, hetven fellépő megannyi különböző stílusban szórakoztatta a Borangolókat, akik 32 ezerszer ölelték meg egymást, de egy idő után a szeretetszámláló bizottság feladta az örömteli találkozások számontartását. A vasárnapi Más-napon pedig húsz kisAVASember született, ők elképesztő ügyességgel teljesítették a kihívást. 4 ezer hatszáz wifi felhasználó böngészte az online Borangoló térképet, töltötte fel a kristálypohárral koccintást, a naplementés hangulatfotókat és a buliszelfiket a közösségi oldalakra, ők összesen 16 ezer órát töltöttek a Telekom hálózatán" -osztották meg a szervezők.

De itt nem álltak meg, úgy kalkuláltak, hogy az előkészületek és a megvalósítás során logisztikus munkatársaik 3 ezer ötszáz kilométert tettek meg, ennek eredménye két elakadt autó, két defekt és harminckét sáros láb.

Végül pedig zöldülő fesztiválként azt is megszámolták, hogy hozzávetőlegesen százötven köbméter szemetet szállítottak el az Avasról, ezerhatszáz darab százhúsz literes zsákban, hogy olyan állapotban maradjon meg ez a csodás környezet, ahogyan ajándékba kaptuk a természettől.

"Biztosan sok mindent ki lehetne még kalkulálni, de a boldogság és a hála, amit érzünk, nem megszámolható. Köszönjük mindenkinek, aki segített, elsősorban főtámogatóinknak, Miskolc Önkormányzatának, a Miskolc Holdingnak és az OTP Banknak, valamint kiemelt támogatóinknak: az Avalon Fleetnek, a Magyar Telekomnak és a a DVTK-nak, illetve minden támogatónak, partnernek és a pincészeteknek. Végül, de nem utolsó sorban pedig hálásan köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével hozzájárult, hogy idén is egy emlékezetes tavaszi hétvégén örvendezhessünk" - zárták közleményüket a Borangolás lebonyolítói.

Olvasnivaló