Ugrás a tartalomra

Három sportágban, hat helyszínen döntőznek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 04. szombat 15:58
Miskolc a diáksport egyik központja a hétvégén, hiszen a borsodi megyeszékhely ad otthont a IV. korcsoportos kosárlabda, kézilabda és röplabda országos döntőnek.
Fotók: Horváth Csongor

Miskolc az utóbbi évtizedekben már sokszor bizonyította, hogy remek házigazdája a diákolimpiai versengéseknek, szinte minden évben rendeznek itt legalább egy országos finálét. Ezúttal az összevont labdajátékok döntőjében három csapatsport legjobbjai, nyolc-nyolc leány- és fiúcsapat méri össze tudását hat miskolci helyszínen. A fináléba érkeztek diákok kazincbarcikai, mezőkövesdi és szerencsi tanintézetekből is.

Kosárlabdában a leányok a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tornatermében vívják meg az előcsatározásokat és a helyosztókat, melyeket a fiúk a Miskolci Egyetem Körcsarnokában abszolválnak. A leány- és a fiúdöntőt és a bronzmérkőzést vasárnap délelőtt 9 és délután 3 óra között az Egyetemi Körcsarnokban rendezik meg.

Megyénkből a lányoknál a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, a fiúknál pedig a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola együttese vesz részt a fináléban.

A kézilabdasport reprezentánsai közül a leányok bázisa a Miskolci Rendvédelmi Technikum tornaterme lesz, a fiúk pedig a Herman-gimnázium tornatermét „lakják be” a hétvégére. Az 1-4. helyért vívott találkozók vasárnap 9 órakor kezdődnek a Hermanban, ahol délután 2 órára tervezik az eredményhirdetést.

A lányoknál a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, a fiúknál a Mezőkövesdi Általános Iskola Szent Imre Tagiskolája a megyei résztvevő.

Röplabdában a fiúk a Generáli Arénában küzdenek meg a döntőbe kerülésért, a leányok pedig a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tornatermében kezdték meg a csatározásokat, melyeket a hétvégén ugyanott folytatnak, egészen a döntőkig. Eredményhirdetés fél 4-kor lesz a Generáli Arénában. A lányoknál a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, a fiúknál a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola diákjai képviselik megyénket.

Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség közösen valósítja meg.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke úgy fogalmazott, nagy örömmel tölt el mindenkit, hogy a Covid-járvány után egy újabb diákolimpia-versenyt rendezhetnek meg, amire a sportolók, a felkészítők és a szervezők is nagyon vártak már.

A verseny fővédnöke Áder János, Magyarország nemrégiben leköszönt köztársasági elnöke, a védnökök között pedig ott találjuk Veres Pál polgármestert, valamint Kovács Ferencet, a Magyar Röplabda Szövetség elnökét, Kocsis Mátét, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, és Szalai Ferencet, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökét is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!