Ugrás a tartalomra

Háromgólos vereség a címvédőtől

MTI
Utoljára módosítva
2021. június 15. kedd 22:25
Kedd este Magyarország Portugáliával csapott össze a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának nyitó mérkőzésén, a Puskás Arénában. A meccset élőben követhettük a Szinva terasz óriás LED-kivetítőjén.
Fotók: Beregi László

Szabadtéri szurkolói zónává, „Hajrá, magyarok terasszá” alakult a Szinva terasz keddtől – jelentette be közleményében a miskolci városháza. A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az óriás LED-falon élőben követhetik a sportrajongók, az első közvetítés a keddi Magyarország-Portugália mérkőzés volt.

Piros-fehér-zöld város

– A szurkolói zóna és a közös meccsnézés ez alkalommal magánkezdeményezésként indult, amelyhez a városvezetés, Miskolc önkormányzata jó szívvel csatlakozott, a szervezők rendelkezésére bocsájtva a Szinva teraszt és az ott lévő LED-kivetítőt. Hiszen bár a DVTK kapcsán gyakran elhangzik, hogy a miskolciak ereiben nem piros, hanem piros-fehér vér csörgedezik, ez a város nemcsak piros-fehér, hanem piros-fehér-zöld is egyben – írták.

Képgaléria: Beregi László

Emlékezhetünk, Miskolcon már hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a közös szurkolásnak, hiszen ez egy fociszerető város, az egyik legnagyobb vidéki szurkolói közösséggel, amely Eb, vb idején a magyar nemzeti tizenegy egyetlen meccsét sem hagyja ki.

Háromgólos vereség a címvédőtől

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának keddi összecsapásán, a Puskás Arénában.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A vendégek, bár végig fölényben futballoztak, igazán nagy nyomást - egy rövid periódust leszámítva - nem tudtak gyakorolni a magyar kapura, Gulácsinak azonban így is volt három-négy bravúrja. A hazaiak lesgólig jutottak a második félidőben, a portugálok viszont Guerreiro megpattanó lövésével vezetést szereztek a 84. percben, három perccel később Cristiano Ronaldo büntetőből megduplázta az előnyt, a hosszabbításban pedig végleg bebiztosította a győzelmüket.
A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Portugáliával szemben: négy döntetlen mellett ez volt a tizedik veresége.
Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!